StoryEditorOCM
SportTREĆA NL JUG 9. KOLO

Lukač zaustavio Viteza! Bio je jednostavno nesavladiv i Zagori zasluženo donio bod

Piše Ivica GJERGJA
14. listopada 2023. - 18:24

HV POSEDARJE – ZAGORA 0:0

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Sudac: Karlo Marić (Split) 5,5. Pomoćnici: Lukulj i Kujundžić.

Najbolji igrač: Ivan Tokić (HV Posedrarje).

HV POSEDARJE: Pinčić 7, Begonja 7, Knežević 6,5 (od 46. Blažević-), Buenanueva 6 (od 60. Ivandić-), Čirjak 7, Pavlović 6,5 (od 46. Jordan-), Kevrić 6,5, (od 74. Zdrilić -) Tokić 8, Jurjević 7,5, Kralj 7 (od 74. Pedišić-). Trener: Marko Pinčić 7.

ZAGORA: Lukač 7,5, Šupe 6, Abramović 6,5, Maretić 6, Tarabarić 6, Arambašić 6,5, Brstilo 6(od 80. Vranjković-), Danolić 6, Mrčela 6,5, Gabrić 6,5, Božić 6,5. Trener: Saša Glavaš 6,5.

U derbiju kola odigrana je poglavito u drugom dijelu dobra napadačka utakmica u kojoj su upravo napadači, ali i obrambeni igrači imali svoju igru.

Da će Zagora biti „tvrd orah“ za Viteza vidjelo se već u trećoj minuti kada je nakon lijepe lekcije gostiju Božić prihvatio loptu na nekih 18 metara od gola Pinčića, tukao je snažno, no vratar Viteza je odlično obranio. Na drugoj strani Begonja – Ćurjurić i Ćirjak lijepo su „odvezli“ sredinom terena, poslužili Pavlovića koji je za korak bio kratak. Nastavlja se dobra igra no svega osim golova ima.

U drugom dijelu domaćini su krenuli na sve ili ništa, no pojačali su obranu u kojoj je Ivan Tokić bio „car“, a napadači poglavito Vlatko Blažević svoje prigode ne koristi ili bolje rečeno vratar Lukač i obrana sve zaustavlja. Bilježimo Blaževićev udarac u 46. pa 47. minuti no Lukač je na visini zadaće. Zatim Vitezovi imaju u 51 minuti prigodu Tokić nakon kornera tuče glavom i kad su svi vidjeli loptu u golu Lukač je izbacio u korner. Nakon toga Ćirjak očevidno nije dobro složio „ciljnike“ i promašuje iako je udarac bio dobar.

U sam smiraj utakmice negdje 84. minuta opet je na sceni Lukač ovaj put mu je dlanove dobro zagrijao Čurjurić, da bi u 88. minuti ponovo Ćurjurić sve dobro napravio, izvozao obranu no Lukač je nesavladiv. Nakon sučevog zadnjeg zvižduka oveća grupa navijača Zagore je pjevala „Zagora je najbolja, to je moja Zagora.., a igrači su se grlili na terenu proslavljajući bod.

image

Vitez - Zagora

I. Gjergja/Slobodna Dalmacija

Pored oveće grupe „Pašaica“ navijača Zagor na tribina smo zamijetili Tomislava Rogića- Tumbu i Dalibora Zebića, trenere.

Zebić je došao vidjeti sina Marka, no on nije ulazio u igru, a Tumba nekadašnje svoje suigrač iz Viteza.

 

 

28. travanj 2024 09:03