StoryEditorOCM
SportNASTUP NA DVA TURNIRA U HRVANJU

Lijep uspjeh Zadrana!

Piše Ivica GJERGJA
4. lipnja 2019. - 00:55

Hrvačice i hrvači Zadra sudjelovali su na dva turnira. Tako je jedna ekipa sudjelovala na II Međunarodnom turniru u Puli, a druga na XXV Međunarodnom turniru u Bistri.                                  

U Pulu je putovalo pet natjecatelja: Mare Nekić do 50 kg, Cvita Sikirić i Tara Lučić do 57 kg, dok su dječaci Marino Kovačević i Luciano Matić sudjelovali u kategoriji do 49 kilograma. U Puli su djevojčice imale više uspjeha od dječaka, Mare Nekić je u vrlo teškoj konkurenciji osvojila drugo mjesto sa dvije pobjede i jednim porazom i to protiv Hrvatske reprezentativke, dok su Cvita i Tara osvojile treća mjesta. Na natjecanju u Puli sudjelovalo je 250 natjecatelja iz Italije, Slovačke, Češke, Slovenije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Druga ekipa borila koju su činili dječaci: Roko Strika, Šime Urić i Josip Šumski svoje znanje su pokazali na turniru u Bistri. Ovaj turnir okuplja daleko manje natjecatelja, ali zbog duge tradicije od dvadest i pet godina na turnir dolaze standardno jake ekipe sa po nekoliko članova i to čini ovaj mali turnir posebnim. Tako je Šime Urić u kategoriji do 62 kg sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio je drugo mjesto dok je Josip Šumski ostvario plasman za treće mjesto.

-Svi naši predstavnici odradili su i ovaj vikend vrlo dobro svoj posao, a sve smo bliže i održavanju našeg turnira koji se ove godine odvija po VIII put 06. srpnja, na Poljani Ivana Pavla II (Zadarski forum). Do sada smo sa svih natjecanja u ovoj godini kući donijeli medalje vjerujemo da ćemo uspješno završiti prvi dio sezone, a za jesen pripremamo iznenađenje u slobodnom stili hrvanja kada ćemo proslaviti i desetu godinu rada u klubu, kazao nam je trener Vladimir Menčik.

19. travanj 2024 01:08