StoryEditorOCM
SportPUNTAMIKA U BORBI

Jurlina nakon pobjede u Dubravi: "Dečkima kapa dolje. Zaslužili smo ostanak u Ligi!"

Piše I. Gjergja
31. ožujka 2022. - 16:21

Pobjedom u Dubravi (67:73) nad Furnirom igrači Sonik Puntamike vezali su dvije pobjede i umnogome ojačali svoje šanse za ostanak u ligi, a što će na koncu biti, vidjet će se u sljedećim susretima.

Otvaranje utakmice pripao je domaćinu da bi Soniksi na kraju poluvremena zahvaljujući Mariću i Baniću koji su serijom 9:0 ostvarili plus 6 (37:43). U drugom dijelu razigrao se kapetan Dino Palčić koji je svoje odveo na plus 12 (53:41).

Furnir je sve pokušavao, ali bez uspjeha, tricom Mandalića došli su na samo dva razlike tri minuta prije kraja. Nakon nekoliko promašaja ponovo je Palčić na sceni tricom, a potom i Marić dvicom donosi konačnu pobjedu Puntamičanima.

- Bila je to bespoštedna borba svih 40 minuta unatoč svim problemima koje imamo. Mi smo u borbi za ostanak u ligi i mislim da smo to sa ove dvije posljednje pobjede pokazali. Što reći nego kapa dolje dečkima, kazao je nakon susreta trener Sonik Puntamike, Roko Jurlina.

- Imali smo jednu slabu šutersku večer, puno promašenih slobodnih bacanja i trica i na kraju Sonik Puntamika slavi. Sami sebe smo uveli u problem, imali smo najlagodniju situaciju, no upali smo u jednu čudnu situaciju ne znam iz kojeg razloga, to moram vidjeti. Imamo još sedam utakmica, jednostavno moramo skupiti glave i ovako što se ne smije ponoviti. Zaslužena pobjeda Sonik Puntamike, kazao je trener Furnira, Jeronimo Šarin.

- Ovo nam je važna pobjeda za ostanak u ligi, pokazali smo da možemo igrati sa svakim. U početku utakmice smo malo slabije krenuli da bi poslije ušli malo jače i pogodili neke šuteve, a na kraju smo pobijedili u zasluženo teškoj borbi, kazao je kapetan Sonik Puntamike Dino Palčić.

- Htjeli smo ovu pobjedu no nikad slabijeg šuta, što je glavni razlog poraza. Čestitam Sonik Puntamici, kazao je Ivan Nazor, igrač Furnira.

17. lipanj 2024 15:38