StoryEditorOCM
SportATLETSKO PRVENSTVO

Iz Splita se članovi AK Alojzije Stepinac vratili s medaljama: Lukrecija Krstičević postala prvakinja, a Tabak i Juričić viceprvaci Dalmacije!

Piše I.Gjergja
31. svibnja 2022. - 12:40

U Splitu je održano Prvenstvo Dalmacije u atletici za starije kategorije na kojem su uspješne nastupe imali i atletičari zadarskog AK Alojzije Stepinac. Oni su samo dan nakon pobjede u utrci "Petica za Domovinu" u kojoj je slavila na stazi dugoj pet kilometara, Lukrecija Krstičević je postala seniorska prvakinja Dalmacije na 1500 metara.

Viceprvakinja Dalmacije u bacanju vortexa za uzrast mlađih kadetkinja je Ariana Maria Tabak, a sa srebrom se u Zadar vratio i seniorski bacač koplja Velarij Juričić. U istoj disciplini Roko Magaš je bio brončani. Dvije bronce u sprinterskim disciplinama (na 60 i 100 metara) osvojio je mlađi kadet Božidar Perinović, a riznicu klupskih medalja broncom obogatio senior Ivan Ukalović u utrci na 1500 m.

Sljedeći izazovi za atletičare AK Alojzije Stepinac su nastupi mlađih juniorki i mlađih juniora na Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu 4. i 5. lipnja.

 

04. srpanj 2024 11:10