StoryEditorOCM
SportKK SONIK PUNTAMIKA

David Pavin je među najboljim kadetima u Hrvatskoj. Trener Jurlina: „Potrošili smo sate i sate rada za uspjeh“!

Piše Ivica GJERGJA
29. kolovoza 2021. - 17:25

Kada je netko jedan od najbolji na velikom natjecanju kao što je FIBA Europen Cellenger u Sofiji (kadeta), kao što je to bio igrač reprezentacije Hrvatske U-16, David Pavin Zadranin, točnije Puntamičanin, zaslužuje pozornost i nekoliko redaka. Da, upravo te retke dajemo Davidu jer je statistički drugi igrač turnira po ukupno ubačenim koševima (90), treći po prosječnom broju poena po utakmici (22.5) i sedmi po prosječnom broju asistencija po utakmici (4.8).

image
David Pavin
I.G.

U svojoj KK Sonik Puntamici je lider kadeta u kojega njegov trener Roko Jurlina ima povjerenja, daje mu slobodu u igri jer je dečko svojim radom to zaslužio, uostalom on to Roku na susretima vraća. David je kao i svi mladi igrači počeo na svojoj Puntamici. Zaljubio se od prve u koš, a kada je počinjao zamolio je oca da mu dodaje lopte, a on je neumorno to „šibao“ prema košu, a što je najvažnije i sad to radi. Nakon toga odrastanjem prošao je Školu košarke, a sada je pred prvim sastavom Sonik Puntamike. Lijep uspjeh, nema što, za mladog košarkaša. O njegovom košarkaškom odrastanju, te turniru, tražili smo komentar ključne osobe u njegovom razvoju zadnje dvije godine, trenera Roka Jurlinu, evo što je rekao:

- Hvala na lijepim riječima, ali za mene ovo nije nikakvo iznenađenje znajući što smo i kako radili zadnje dvije godine. I ovaj put se s Davidom pokazalo da se rad uvijek isplati, a rad na sitnim detaljima donio je strahovit napredak. Slobodu koju sam mu dao u igri, mislim da je iskoristio jako dobro i da je ovo nakon prošlogodišnjih klupskih uspjeha još jedna potvrda našeg dobrog rada, što me kao trenera čini izuzetno sretnim. Svakako je tu trebalo potrošiti sate i sate rada, poglavito ljeti i vikendima, jer bez toga nema uspjeha. Nadam se da će ostati na pravom putu jer jedna loša odluka ili procjena može sve pokvariti. Daljnji tijek razvoja ovisit će najviše o samom Davidu. Treba ostati na zemlji, skroman i ponizan i onda može ići naprijed, a on je to spreman. To je dečko koji voli košarku i uz dosta sreće nadamo se da će to sve biti dobro. No, ima tu u klubu još momaka na koje računam i to će te, nadam se u skoro vrijeme i vidjeti. Entuzijazam i ogroman rad ključ je uspjeha, kazao nam je trener Jurlina.

Evo toliko o mladcu Davidu Pavinu od njegovog trenera, a njegov put je putokaz i drugim mladima dečkima koji žele normalan napredak u košarci. Sigurno je da su u KK Sonik Puntamici ponosni kako na Davida, Roka i Stipu tako i druge svoje pulene. Pa za sve bravo!

03. srpanj 2024 02:42