StoryEditorOCM
SportBOKSAČKI KLUB ARES:

Ivan Nekić je postao juniorski viceprvak Hrvatske, Andrejas Baričević stigao do bronce!

Piše Ivica Gjergja
2. svibnja 2023. - 20:44

Na prvenstvu Hrvatske u kategoriji juniora i seniora U 22, u Kutini nastupili su i članovi BK Ares. Njihov član Ivan Nekić postao je viceprvak, a Andreajas Baričević osvojio je brončano odličje.

Ivan Nekić natjecao se u kategoriji do 70. kilograma gdje je nastupalo 11 boksača. Ivan je pobijedio u osmini finala prekidom u prvoj rundi Bosančića iz BK Klisa, a u četvrtfinalu također prekidom u prvoj rundi Medenjaka iz FKK Kovačić iz Varaždina, dok je u polufinalu slavio rezultatom 5:0 gdje je imao jako zahtjevan meč, teškog protivnika, čvrstog i visokog boksača Duju Kutlešu iz BK Rijeka, a koji je aktualan prvak Hrvatske i stalni član reprezentacije. U finalnoj borbi poražen je i Ivan Nekić je postao juniorski viceprvak Hrvatske.

Andrejas Baričević natjecao se u kategoriji do 66 kg gdje je nastupalo 10 boksača te osvojio veliku brončanu medalju na PPH za juniore nakon dvije uvjerljive pobjede. On je u osmini finala svladao Duju Cvitanovića, BK Leonid uvjerljivo 5:0, dok je u četvrtfinalnoj borbi također slavio istim rezultatom protiv Matea Lugomera iz BK Ronin – Križevci. U polufinalu je zaustavljen od strane boksača iz BK Kralj Tomislav odličnog Ivana Mamića. Ako može biti kakvo opravdanje iz kluba ne žele, onda je to da je Andrejas cijeli prošli tjedan bio bolestan i jednostavno nije imao snage u polufinalu za pobjedu.

Poraze su u četvrtfinalu PPH upisali Luka Ninčević koji je odradio odličan meč i pružio snažan otpor reprezentativcu i aktualnom prvaku Hrvatske, Niki Goreti iz BK Grom dok je Ivo Sudinja poražen od Bartolovića iz BK David Koprivnica.

U seniorskom uzrastu Roko Bukvić odboksao je sjajan meč te umalo pobijedio favorita PH-e, Petra Pavčeca iz BK Nokaut - Zagreb. Roko je dobio prvu i treću rundu s 3:2 dok je Petar dobio drugu s 5:0. Tijesna pobjeda, u meču je po BK Ares Roko ostavio bolji dojam i trebao pobijediti. Zanimljivo da Roko nije boksao dvije godine zbog obaveza na fakultetu te je ovo njegova velika pobjeda.

-Ostvarenim i prikazanim na Prvenstvu Hrvatske u boksu smo učinkom naših boraca u potpunosti zadovoljni. Oni su u ovom trenutku dali objektivno što mogu. Uvjereni smo da će u sljedećim borbama biti još bolje, kazali su nam u glas treneri BK Aresa Niko Marketin i Vedran Bajlo.

02. lipanj 2024 02:23