StoryEditorOCM
SportODLIČAN NASTUP

Hrvatske gimnastičarke brončane na Prvenstvu Balkana, zadarske "Sirene" među najboljima!

Piše A. V. Š.
2. listopada 2024. - 21:00

Od 26. do 29. rujna u Budvi se održalo 2. Prvenstvo Balkana u ritmičkoj gimnastici, na kojem su članice hrvatske reprezentacije ostvarile izvanredne rezultate. Mlađe kadetkinje Eva Škoda (KRG Sirena) i Leoni Premužić (GK Vindija) osvojile su brončanu medalju u timskom dijelu natjecanja, čime su pridonijele uspjehu Hrvatske na ovom prestižnom događaju.

Članice KRG Sirena, Vita Franov i Eva Škoda, također su se istaknule individualnim nastupima. Franov je u juniorskoj kategoriji osvojila 5. mjesto u finalu vježbe s čunjevima, dok je Škoda zauzela 5. mjesto u vježbi s loptom među mlađim kadetkinjama. Obje su natjecateljice izborile finale u svojim disciplinama te se uspješno plasirale među najbolje gimnastičarke.

Hrvatska reprezentacija ukupno je osvojila 11 finala na natjecanju, a najbolji rezultati došli su od Leoni Premužić (srebro i bronca) i Lare Mahmoud El Haty (bronca).

image

KRG Sirena

/Slobodna Dalmacija

Trenerica KRG Sirena, Nera Grizelj, iznimno je zadovoljna nastupima svojih natjecateljica.

"Cure su pokazale fizičku spremnost, ali i hrabrost te psihičku stabilnost, što mi je bilo još važnije. Ovo nas dodatno motivira za daljnji rad i nadamo se još većim uspjesima u budućnosti- kazala je Grizelj. 

Na Prvenstvu su uz hrvatske gimnastičarke sudjelovale i brojne natjecateljice iz drugih balkanskih zemalja, čime je ovo natjecanje postalo jedno od najvažnijih događaja u ritmičkoj gimnastici za ovu regiju.

02. listopad 2024 21:02