StoryEditorOCM
Sport"RECI NE RASIZMU"

Hrvatska udruga ”Nogometni sindikat” na poziv HNK Zadar na Višnjiku educirao mlade: povod nedavna utakmica u Šibeniku

Piše HNK Zadar
26. rujna 2022. - 18:49
Hrvatska udruga ”Nogometni sindikat” je na poziv HNK Zadar na Višnjiku održala edukaciju iz akcije ”RECI NE RASIZMU”Hnk Zadar/Slobodna Dalmacija

Hrvatska udruga ”Nogometni sindikat” je na poziv HNK Zadar na Višnjiku održala edukaciju iz akcije ”RECI NE RASIZMU”.

Povod je bilo nedolično ponašanje izolirane skupine navijača na prijateljskoj utakmici sa Šibenikom, koja je zbog toga i prekinuta.

image

Dario Šimić, predsjednica HNK Zadar, Iva Bokanović i Mario Jurić, tajnik HUNS-a

Hnk Zadar/Slobodna Dalmacija

Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ pozdravio je prisutne nogometaše i pohvalio inicijativu HNK Zadar, kao „odličan primjer odgoja mladih nogometaša u duhu tolerancije i suzbijanja svake vrste diskriminacije“.

Mario Jurić, tajnik HUNS-a istaknuo je važnost stalnog educiranja i osvrnuo se na primjere iz projekta HUNS-a koji je akciju započeo u HNL klubovima još 2013. i u  kojoj je sudjelovalo puno današnjih reprezentativaca.

Primjere i posljedice rasizma u nogometu i sportu općenito prezentirali su Sandro Šoronda Ivana Jukičić. Svi prisutni složili su se o važnosti podučavanja mladih nogometaša o primjerenom i odgovornom ponašanju na terenu i izvan njega i kako bi ovakvih akcija trebalo biti više.

20. travanj 2024 02:09