StoryEditorOCM
SportLJUTE OPTUŽBE

Hrvata proglasili najiritantnijom osobom na US Openu: ‘Neka ga netko ušutka, molim vas‘

Piše Vladimir Zrinjski/SN
2. rujna 2023. - 09:35

Najveće iznenađenje petog dana US Opena ispadanje je četvrte tenisačice svijeta Jelene Ribakine. Prošlogodišnja osvajačica Wimbledona i ovogodišnja finalistica Australian Opena od turnira se oprostila porazom 3:6, 7:6(6), 4:6 od Rumunjke Sorane Cirstee, čime se nastavio njezin mršav učinak u New Yorku, pišu Sportske novosti.

U pet nastupa na posljednjem Grand Slamu, Kazahstanka nikad nije otišla dalje od trećeg kola, a omjer pobjeda i poraza na US Openu sada joj iznosi 4:5.

Ribakinu već više od četiri godine trenira Hrvat Stefano Vukov, inače i sam bivši tenisač. Ovaj 36-godišnjak iz Rijeke poznat je po netipičnom stilu treniranja, pogotovo tijekom meča, kada joj često upućuje vrlo oštre komentare, što su strani mediji okarakterizirali kao "bjesomučno" i "intenzivno" ponašanje.

image
AFP

Vukov je i sinoć ponovno bio u središtu pažnje jer je tijekom meča konstantno svojoj igračici davao upute kako da se nosi sa Cirsteom, čak i u trenucima kad je Rumunjka trebala servirati. Nije se to svidjelo komentatorima na društvenim mrežama, od kojih su ga neki proglasili "najiritantnijom osobom na US Openu". Poznati teniski novinar José Morgado napisao je da Vukov "puno priča", dok su ostali bili puno direktniji.

"Može li, molim vas, netko staviti traku na njegova usta?", stoji u jednom komentaru. Bilo je i pitanja zbog čega Vukov za svoje ponašanje nije dobio opomenu.

Ribakina je već u nekoliko navrata javno stala u obranu svojeg trenera, zadnji put nakon finala Australian Opena kada su ga optužili da je ne poštuje.

"On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportašu. Oni koji me dobro poznaju, znat će da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je natjecateljica koja želi postići velike stvari i Stefano mi je uvijek pomagao na taj način.", napisala je tada na društvenim mrežama.

29. travanj 2024 15:14