StoryEditorOCM
SportNOGOMETNA LEGENDA

Goran Burčul Dačo u petak se oprašta od aktivnog igranja! ‘S napunjenih 46. godina žao mi je što je sve tako brzo prošlo‘

Piše Ivica Gjergja
26. svibnja 2022. - 13:50

- Bilo mi je lijepo, ali ja više to ponoviti ne mogu - govorio je nedavno Goran Burčul Dačo, jedan od najdugovječnijih nogometaša ne samo Zadarske županije. Popularni Dačo nedavno je najavio odlazak iz nogometa kazavši sebi:

- Dosta je, neka igraju mladi. Kod mene ti je ovako: srce bi htjelo još, ali noge ne mogu!

Objektivno, sa 46 godina na leđima, od čega punih 28 na nogometnim terenima županijske, Prve HNL i Treće HNL Jug, stvarno se nema što više dokazivati. Duboko u petom desetljeću žao mu je što je sve brzo prošlo, ali vrijeme se ne može vratiti. Ne može vjerovati, ali je tako.

Dačo je trenutno član Hajduka iz Pridrage, a njegova posljednja prvenstvena utakmica nakon koje će definitivno otići i objesiti kopačke o klin, bit će u petak u Benkovcu gdje domaći Velebit dočekuje Hajduka. U pet sezona koliko je proveo u ”bilom dresu” Dačo je upisao 120 prvenstvenih nastupa postigavši gotovo 70 zgoditaka. Bezbroj je ekipnih i pojedinačnih nagrada osvojio, a Dačina slika se ne mijenja, uvijek je isti. Iako se rastaje od aktivnog igranja, ne misli stati, s nogometom će nastaviti ”iz pričuve”, kao veteran.

image

Hajduk - Velebit

I.g./Slobodna Dalmacija

- Naviru mi sjećanja kao slap. Kad se svega sjetim, gdje sam bio i igrao, kako je sve to bilo i prošlo. Svjestan sam da treba stati i da treba živjeti, ali moj život i poslije nogometa je - nogomet. Još nisam odlučio što ću raditi, ali bit ću na usluzi svim klubovima, kaže Dačo.

Iz Hajduka pozivaju sve navijače i pratitelje nogometa da dođu u petak u Benkovac pogledati „posljednji Dačin nogometni ples“ jer on to zaslužuje na svom posljednjem službenom nastupu.

Početak susreta je u 19 sati.

25. lipanj 2024 20:54