StoryEditorOCM
SportDOMINIK MAVRA

Dvije godine nakon što je zadržao Krku u ABA ligi, Zadranin na isti način postao junak i u najdražem mu dresu: "Neki me naši porazi jako nerviraju..."

Piše Dražen Žura
16. travnja 2021. - 12:09

Zadar se odavno nije mirnije odjavio od regionalne ABA lige, otklonili su onaj “grč u želucu” koji ih je pratio godinama pa će tako preskočiti kvalifikacije za ostanak u elitnom društvu. Za to im je bila potrebna pobjeda (97:92) protiv Cibone. Junakom priče pokazao se pak Dominik Mavra, kojeg je nahvalio trener Veljko Mršić, ali Zadranin je i dalje čvrsto na zemlji unatoč fantastičnim brojkama iz službene statistike...

- Slično je bilo dok sam igrao za Krku, bila je to utakmica protiv Cedevite, jednako značajna kao ova s Cibonom. Jer da smo izgubili, sigurno bismo tada napustili ABA ligu. Ostala su eto dobra sjećanja - rekao je Mavra i prenio ozračje iz svlačionice.

- Svi smo odahnuli jer nemamo više taj pritisak koji bismo imali da se priča rasplela drukčije. Ono kad moraš misliti kako će odigrati drugi, osobito u situaciji kad svi nemaju isti broj utakmica. Iskreno, nama je laknulo još u Čačku gdje smo stigi do iznimno važne pobjede pa je nekako bilo lakše nastaviti broditi ligom - jasan je.

Minimalni cilj

Razmišlja Dominik i o ukupnom dojmu Zadrovog učinka u ABA ligi.

- Bez obzira na sve, najvažnije je da smo na vrijeme riješili pitanje izbjegavanja mogućih kvalifikacija koje su uvijek dvosjekli mač. I to nas sve skupa, klub, nas igrače i navijače mora činiti zadovoljnima, jer je ostvaren taj minimalni cilj. Isto tako, kad odvrtim film nekih utamica koje smo jednostavno morali dobiti, bude mi teško. Jer nakon one prisilne korona stanke, imali smo kući Cedevitu Olimpiju i Megu, obje su praktički bile na jednu ili dvije lopte. I obje smo glupasto izgubili, kako se ne iznervirati nakon toga - iskreno će Mavra.

Nisu mu dobro sjela ni još dva regionalna poraza...

- Nikako nam se nisu smjeli dogoditi porazi od Krke i Splita u Krešinu domu jer da smo to dobili, onda bismo daleko prije riješili sve svoje probleme i plasman bi sigurno bio daleko bolji. Ali previše se vraćam na ono što nije bilo dobro pa ću prekinuti kako me ne bi zabolio želudac od nerviranja - priznaje.

S ‘jedinicom’ po naslov

Okrenuo se stoga Mavra HT Premijer ligi u kojoj je Zadar na vrhu i gdje Zadrani nakon osvajanja Kupa Krešimir Ćosić žele još jedan trofej...

- Naš cilj je zadržati prvu poziciju i tako osigurati prednost u završom obračunu. Evo, nakon dugo vremema ćemo imati sedam dana za pripremu neke utakmice, jer ono igranje svaka dva, tri dana jednostavno nas je ubijalo. Ne volim se ni prisjećati brojnih putovanja i razmišljanja u kojoj smo ligi, igramo li danas, odnosno sutra u ABA ili HT Premijer ligi. Na nama je da mirno odigramo do kraja, ponavljam, osiguramo to prvo mjesto, onda korak po korak - zaključio je Mavra.

Iako je Ciboni stavio 33, to Mavri nije rekord u ABA ligi s obzirom da je prije dvije godine u dresu Krke protiv tadašnjeg prvaka Hrvatske - Cedevite - ubacio 35 poena. U toj utakmici gađao je 6-8 za dva, 6-9 za tri, 5-5 s linije slobodnih bacanja, dok je upisao i pet asistencije te ukupnu valorizaciju 37.

Onuaku će platiti kaznu zbog trganja dresa

Iako je njegova momčad poprilično zakomplicirala ovu ključnu utakmicu, Veljko Mršić s razlogom je odisao zadovoljstvom...

- Čestitam igračima što su dvije utakmice prije kraja ostvarili još jedan pred nas postavljeni cilj ove sezone. Cibona je odigrala fantastično, što se puno puta događa kad u ekipi ostane samo osam igrača. Na kraju smo imali sreću, vidjeli smo fantastičnu partiju Dominika Mavre i s druge strane odličnu utakmicu Roka Prkačina.

Trener Zadra morao je pričati i o onome što je napravio Chinanu Onuaku - nezadovoljan jednim svojim napadom tražio zamjenu, rastrgao dres i samoinicijativno otišao u svlačionicu. Očito je želio “ohladiti” glavu, Mršić incident nije vidio, ali i odmah istaknuo kako će Amerikanac sigurno biti kažnjen po klupskom pravilniku. To je pak potvrdio Željko Žilavec, direktor Zadra.

- Onuaku će sukladno disciplinskim mjerama biti novčano kažnjem jer tako nešto se ne smije događati, a držim kako kaznom šaljemo poruku svima drugima - kratko je obrazložio Žilavec.

image
Zadar, 140421.
Dvorana Kresimira Cosica.
Nadoknada utakmice 12. kola ABA lige izmedju KK Zadar i KK Cibona.
Na fotografiji: Chinanu Onuaku.
Foto: Jure Miskovic/CROPIX
Jure Miskovic/Cropix
20. travanj 2024 00:39