StoryEditorOCM
SportSUPER LIGA 1. KOLO

Donat putuje u Pulu kod osnaženog domaćina, ali i Zadrani imaju svog aduta - juniorskog prvaka Afrike!

Piše I. Gjergja
20. rujna 2024. - 11:01

Stonotenisači Donata spremni za put u Pulu gdje ih dočekuje domaćin koji se mnogo pojačao. No ni Donat nije bez promjena, u rosteru je umjesto Pongraca u klub došao Nigerijac Adegoke, juniorski reprezentativac i prvak Afrike. 

- Sezona počinje i mi smo spremni - kaže trener Davor Karlović.

- Što se tiče novog igrača, Nigerijski stonoteniski savez nas je kontaktirao kao klub koji ima tradiciju i rezultate. Ponudili su da bi kod nas, zbog dobrih i jakih treninga, "posudili" njihovog igrač, a oni bi pratili njegov razvoj. Koštao nas je samo hranarinu. Dečko će igrati kod nas i slat ćemo ga na kampove, kao i na onaj u Luksemburgu. Također će biti uključen u školu stolnog tenisa koju naš klub ima..

Ciljevi za ovu godinu?

- Što bolji plasman. Ako budemo svi zdravi, a to nam je želja, bit će i uspjeha. Imamo dobar roster od tri igrača, Zubčića, Mijatovića i Adegokea. Uvjeren sam da s njima možemo biti visoko plasirani. Sa svim našim suparnicima možemo ravnopravno igrati osim možda s dvije prve momčadi. Prvi susret u Puli će reći dosta toga, smatra Karlović.

- Novu sezonu gledam s optimizmom. Nemam prevelika očekivanja, ali vjerujem da će ovo biti korak naprijed u našoj igri i rezultatu kako bi ovaj klub vratili na stare staze slave. Svjestan sam da je to proces, a mi smo spremni sve učiniti u tom cilju, dodao je igrač Danijel Mijatović.

Podsjetimo, STK Donat je prošlu sezonu završio na visokom petom mjestu sa čime su svi zadovoljni.

Susret Pula – Donat prvog kola igra se 21. rujna u 17 sati.

20. rujan 2024 11:02