StoryEditorOCM
SportBLIC RAZGOVOR

Domagoj Babin: "U Primorcu mi je dobro, čekam angažman u viši razred!"

Piše Ivica Gjergja
8. listopada 2022. - 16:33

Na posljednjem susretu Primorca iz Biograda za dečka s brojem 14, Domagoja Babina, navijači ovog kluba pitali su se tko je taj, zaista dobro igra, dobro povezuje igru i dakako odlično dijeli lopte. Igra za sebe, ali i za momčad, kvalitetu igre u timu je i sam digao na višu razinu, dobar je, obećava. Pa tko je Babin?

On je dijete Zadra, nogomet je počeo učiti u NK Zadru do svoje 15 godine kada praćen odlazi u Dinamu gdje nastavlja nogometno usavršavanje naredne tri godine. Nakon Dinama odlazi u Dragovoljca gdje je standardan godinu i pol, da bi ga njegove igre preporučile NK Osijeku. Tamo odlazi i biva jedan od boljih s Beljom u top momčadi koja je kao B momčad Osijeka u jesen te godine bila prva na ljestvici. Domagoj je jedan od najboljih u tom sastavu,

Bjelica kao trener prve momčadi ga povlači kod sebe i debitira u Prvoj ligi s Istrom, da bi u srazu Osijeka i Dinama bio pričuva. Nakon završetka prvenstva ponovo se vraća u prvoligaša Dragovoljca, a s ispadanjem ovog kluba u drugi rang imao je ponuda, no htio je doma učiti i trenirati, te se spremiti za novi angažman u neku prvoligašku momčad. Trenutno je odabrao HNK Primorac, gdje je jedan od ponajboljih igrača.

Pa kako je vratiti se doma?

- Što vam reći nego da je super, moj put je nogometni, a ovdje u Biogradu u divnoj i zdravoj nogometnoj sredini okružen sam dobrim momcima te mogu dosta raditi i pripremati se - što mi je cilj - igrati dalje u višem rangu. Igrajući i trenirajući pomažem sebi, ali i HNK Primorcu, mogu reći da smo „kliknuli“ te se ovom prigodom zahvaljujem čelništvu što su mi omogućili da sam ovdje, u dahu će Babin.

Igrao si u Dinama, Osijeka B, Dragovoljca, Dubrava.. Prema jednoj statistici odigrao si 66 utakmica u Prvoj NL i sedam u najvišem rangu HNS-a. Nije li „pad“ u tvom nogometnom putu doći u Primorac u Treću NL jug?

- Nisam se kao što sam rekao odrekao igre u Prvoj ligi i nastupa tamo, dapače. Ovaj dolazak u Primorac je bio ciljan, a gdje i kada ću završiti tamo gdje imam namjeru, a to je prvi nogometni razred Hrvatske, vidjeti ćemo. Osobni napredak me veseli te moram još dosta toga naučiti.

image

Domagoj Babin

I.g./Slobodna Dalmacija

Evo kao što vidimo dosta si prošao, možeš meritorno ocijeniti razinu igre u ovoj ligi?

- S nekoliko odigranih utakmica u Primorca mogu reći da je kvaliteta nogometa na zavidnoj razini. Igra se dobro, no da se malo više povede računa o infrastrukturi, tu ne mislim na Primorac, lakše bi bilo nama igračima i davali bi više, kvalitetnije i bolje od nogometa što znamo. No bitno je da se ulaže, bit će bolje sigurno je za sljedeće generacije poslije nas.

U Primorca si dva mjeseca, je li za sad sve kako si predvidio?

- Ponovit ću, vrijedno radim, treniram, sve su moje aktivnosti podređene nogometu kojeg mislim igrati ubuduće. Kada i kako vidjet ću, a na tome radim. Bitno mi je što sam unutra i ispunjavam što sam zacrtao. Kakva su mi sada razmišljanja bit ću tu do zime, a nakon toga gdje se ukaže prilika.

I za kraj Primorac?

- Uvjeren sam da se još na neki način tražimo. Potencijala i kvaliteta, iskustva i mladosti ima, mislim da može daleko dogurati u ovoj ligi kada se sve posloži, a u Kup natjecanju probati iznenaditi i Varaždin, što vjerujem da možemo. Jednostavno treba nam kontinuitet dobrih igara, a osjećam da dolaze pa će nam svima biti bolje, za kraj će Babin.

22. travanj 2024 23:52