StoryEditorOCM
SportSUSRET U BENKOVCU

Dobitnik je gradskog priznanja i najbolji futsal vratar u Hrvatskoj: “Nadam se da ću s reprezentacijom otići na Mundijal!"

Piše Ivica Gjergja
1. siječnja 2024. - 15:03

Među laureatima kojima je Grad Benkovac nedavno svečano uručio godišnja priznanja, jedan nam je skrenuo pozornost - dobio je gradsku nagradu za posebna dostignuća u sportu. Ante Piplica (23) je malonogometni vratar MNK Dinamo Zagreb, člana hrvatske malonogometne lige i malonogometni reprezentativac Hrvatske.

Rođen je u Drvaru prije 23 godine, no mnogo godina živi u Benkovcu, tu se snašao i počeo svoj nogometni put vratara i „dogurao“ do reprezentativnih visina. Da tog ostvarenja mnogo je lopti uhvatio na utakmicama i treninzima u Benkovcu. Uživa u paradama i treninzima i toliko je unutra da su ga njegovi treneri nazvali „Benkovačka pantera na vratima“.

-Dirnut sam i zahvalan mojim Benkovčanima na priznanju, sjetili su me se, što mi je osobito drago. Već duže vrijeme nisam tu no prate moje nastupe i sigurno da je i to što radim u klubu i reprezentaciji cijenjeno, a evo dobio sam i priznanje. Sigurno je da ih neću izdati, vraćat ću se u Benkovac i vjerujem nastupati za njih makar na nekom turniru ubuduće.

Ante, već si u Zagrebu tri godine, produžio si sa Dinamom na još tri?

-O da. Mogu slobodno reći da sam se u Dinamu udomaćio. Igrati za taj Klub je pravo zadovoljstvo,  guštam kao da sam u Benkovcu. Onaj osjećaj kad nas nosi naša publika osvaja me, inače sam i sam impulzivan, uvijek dajem sve od sebe na svakom susretu i mogu reći da smo se našli, rekao bih kliknuli smo na prvu, jer ja se ne štedim i ulazim tamo gdje nitko ne bi da spriječim zgoditak, a to publika cijeni.

Pored toga što ste bili prvaci, prošle godine si proglašen i za najboljeg vratara...

-Je, prema ocjenama sam bio najbolji futsal vratar u Hrvatskoj. Sigurno da mi je to drago i mogu reći da nastavljam gdje sam stao i vjerujem da ću i ove godine konkurirati za nagradu. Naime, prošli mjesec sam u Klubu proglašen igračem mjeseca što govori u prilog rečenom. U obrazloženju je rečeno da sam svojim intervencijama izluđivao protivnike. Što da vam kažem, ja samo radim najbolje ono što znam i branitm vrata kluba i reprezentacije, a na drugima je da to procijene i ocijene.

-Reprezentacija?

-U sastavu sam, u posljednjih šest susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i osvojili smo drugo mjesto iza Francuske. Oni su se izravno plasirali na Mundijal, a mi ćemo to, ja sam veliki optimist, učiniti kroz dodatne kvalifikacije.

 

27. travanj 2024 15:47