StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG 1. KOLO

Derbi bez pobjednika! Pinčić je bio nesavladiv, prometnuo se u igrača susreta

Piše Ivica GJERGJA
31. kolovoza 2024. - 20:33

PRIMORAC – ZADAR 1:1

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 200. Sudac: Matej Čulina (Pridraga) 6,5. Pomoćnici: Kraljević i Štampalija.

Strijelci:0:1 Mahmutović (49), 1:1 Matas (90+4).

Najbolji igrač: Jakov Pinčić (Zadar).

PRIMORAC. Stojanov 6,5, Novikov 6, Kulaš 6,5, Bitunjac 6,5, Bačkov 7 zod 79. Kadija-), Lazarevski 7, Živić 6 (od 56. Mašić-), Crnjak 6 (od 66. Matas-), Ponomarenko 6 (od 56. Vodanović-), Okechukwu 6,5, Jurišić 6,5. Trener: Anel Karabeg 6,5.

ZADAR: Pinčić 8, Muić 7, Knez 6 (od 74. Pedišić_), Viduka 6,5 (od 89, Šoša-), Mahmutović 6,5, Jurić 7, Baričević 6,5, Rudić 6 (od 74. Bilaver-), Čirjak 6,5, (od 85. Bjeliš-), Sikira 6,5, Djevaljekaj 6,5. Trener: Zoran Erlić 6,5.

Istinski derbi kola odigran je u Biogradu po nesnosnoj žezi, koja je onemogućavala igrače da pokažu više u igri. Oba su sastava bez obzira na to krenula napadački i borbeno, igrali dobro do kaznenih prostora gdje čvrste obrane zaustavljaju napadače.

U početnoj fazi igre bilježimo dva suvisla napada Zadra, prvo je presjekao jednu loptu Kristijan Jurić idealno uposlio Čirjaka koji pronalazi Viduku, a ovaj pogađa vratnicu.

Samo nakon tri minuta opet prigoda gosta, da bi se u desetoj minuti stasiti i borbeni Bačkov izborio se za jednu loptu uposlio Crnjaka bez dobre završnice.

U 19. minuti Čirjak tuče visoko preko gola.

Ponovo u 19. i 24. minuti domaćini agilni imaju igru, no završnica nikakva.

U 26. kapetan Zadra staje na loptu, izvrsno pronalazi Jurića koji isto tako prosljeđuje loptu za Viduku koji tuče glavom preko gola. Ono kad bi sve bacio niz rijeku mogli bi reći za ovaj period igre oba sastava. U sam smiraj prvog dijela iznenada se našao u prilici Viduka, sve je dobro napravio no pobjegla mu je lopta.

U nastavku Zadar preuzima inicijativu igra dobro u polju i u 49. minuti lijepu akciju je započeo Muić, koji je uposlio Baričević, a ovaj sa desnog boka za Mahmutovića koji sa 11 metara zabija za 0:1.

Uzvraća iz izravnog slobodnog udarca sa 30 metara Lazarevski u 60. minuti, no vratar Pinčić je siguran.

U razdoblju od 62. do 65. minute gol Zadra visi u zraku, Pinčić je nesavladiv, tri prigode koje bi vratari i višeg ranga - kalibra – popili, Pinčić brani. Prvo je otklonio opasnost Okecukwua, zatim Vodanovića i na kraju Bitunjčev udarac, te se prometnuo u igrača susreta.

Samo nekoliko minuta kasnije – točnije u 70. minuti, Vodanović stavlja na muke Pinčića ovaj se ističe - brani.

Okušao se i Jurišić dva puta, no bez uspjeha na vratima je Jakov Pinčić.

Htjeli su gosti zadržati loptu da prođe sudačko vrijeme, no nisu uspjeli. Igrala se posljednja minuta sudačke nadoknade 90+4, Lazarevski je s lijeve strane izveo aut, ubacio dugu loptu u kazneni prostor, najbolje se snalazi Matas i pored nemoćnog junaka susreta Pinčića zabija za poravnanje 1:1. Radost i veselje domaćih igrača, a potištenost gostiju koji su izgubili dva boda.

20. rujan 2024 17:29