StoryEditorOCM
SportŽENSKI NOGOMET

"Čiksice" u prvom kolu lige očekuju MC plus, a evo što je njihov trener Luka Marinović kazao prije utakmice

Piše Ivica GJERGJA
11. prosinca 2021. - 15:15

Dugo očekivano natjecanje u Prvoj ženskoj futsal ligi kreće sutra za malonogometašice Futsal Super Chicks. Podsjetimo da su najbolji plasman ostvarile u sezoni 2019./20. godine kada su bile treće. „Čiksice“ će u prvom kolu ove lige, u SD OŠ „Zadarski otoci“, dočekati ekipu MC Plus. U ligi se natječe šest ekipa i igrati će se dvokružno i neće biti doigravanja.

- Na plenumu klubova bilo je govora da će se natjecati osam klubova, i to jednokružno, a nakon toga bi se održalo doigravanje. Ovako smo dobili klasični ligaški sustav, što je dobro, ali samo sa šest ekipa. Bit će teško ponoviti taj uspjeh iz sezone 2019./20. Favoriti lige su Dinamo, koji jedini ima svoju ekipu u Prvoj nogometnoj ligi, potom MC Plus i Alumnus. To su klubovi kojima ćemo pokušati biti što ravnopravniji. Vjerujem da je naša kvaliteta na razini Mirlović Zagore, a nadam se da smo kvalitetniji od Radnika iz Karlovca. Imamo malih problema s treninzima, dvorana u Poličniku je dvije godina zatvorena, teško je dobiti termine u Mocirama, OŠ Zadarskim otocima, no snalazimo se, kazao je trener Luka Marinović

Ima li među vašim redovima novihigrača?

- Pristupile su nam darovita Lucija Vunić iz mlađih uzrasta Donata i Anja Prskalo iz Hajduka. No, otišla je Mateja Žilić. Zadovoljan sam jer naše cure već imaju iskustvo igranja u ovoj ligi.

Dolazi vam doprvak MC Plus, što očekujete od te utakmice?

- Naše gošće su godinama u vrhu ženskog futsala. Bit će to teška utakmica, nama nedostaje nekoliko igračica, ali igramo doma. Svaka naša igračica koja bude u sastavu dat će svoj maksimum. Teško će netko iz Zadra odnijeti bodove pa tako i naše gošće iz MC Plus, kazao je Marinović.

One će nositi dres Futsal Super Chiks: Paula Karmela Matković, Žanamari Števanja, Ena Vitaljić , Matea Granić, Lucija Vunić, Hana Rožić, Jelena Tunjić, Petra Barbir, Mia Deranja, Valentina Dubravica, Ina Fridrih, Anja Prskalo, Lucija Kevrić, Tea Mikić, Sara Jurić

Susret Futsal Super Chicks - MC Plus igra se u nedjelju u 13 sati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. Još igraju u 1. kolu: Radnik - Alumnus, Dinamo - Mirlović Zagora.

26. lipanj 2024 11:52