StoryEditorOCM
SportKICBOXING DRŽAVNO PRVENSTVO U BENKOVCU

Četiri zlatne, srebro i bronca Pretorian!

Piše Ivica GJERGJA
9. lipnja 2017. - 12:20
Pretorianci s odlicjima

Na državnom prvenstvu Hrvatske održanom u Benkovcu nastupilo je osam članova BKB Pretorian, a natjecalo se u disciplinama point fighat za juniore, lighat contakt za starije kadete, kicklighat za juniore i K1 juniori i seniori. Tako je Žarko Pedisić osvojio zlato u tri discipline i time postaje trostruki prvak Hrvatske u point fighting, lighat contakt, kicklighat.

Kada se zna da je Žarko u travnju osvojio pojas svjetskog prvaka u austrijskom Inssbruchu, tada je njegov uspjeh time veći. Filip Pavić osvajio je zlato u kicklighatu -74 kg, juniorski uzrast pobijedivši sa 3:0 borca iz Mega centar Rijeke i splitskog Amena. Filip je ove godine nastupio na državnom u low kicku i osvojio treće mjesto jer je morao predati meč radi ozljede ozljede podkoljenice u polufinalu. Bruno Gvardiol osvajio je srebro odličje u kicklighat -89 kg, u kategoriji juniora. On je na neki način "preplaćen" na srebrno odličje, jer već tri godine nikako nemože do zlata, mlad je uspjeti će.

Roko Erstić, zanimljivo diskvalificiran je u polufinalnoj borbi zbog sudaćke odluke za prejaki start, iako je Roko već tri godine državni prvak i vice prvak svijeta u kicklighat disciplini. Lka Smolić dvostruki je državni prvak u point fighatu i kicklighatu, a u lighat contaktu luka nastupa sa ozljeđenom nogom i gubi tijesnih 2:1 od protivnika iz rijeke, te osvaja samo brončanu medalju. Bez odličja su ostale dvije velike nada,Toni Premić i Enio Dukić, no mladi su ima za njih vremena na sljedećim natjecanjima.

- Ostvarenim u Benkovcu smo zadovoljni u klubu, predstoji nam dugi i naporni trenizi jer nas očekuju reprezentativni nastupi i pripreme za Europsko prvenstvo u Makedoniji. Vjerujem da se od tamo nećemo vratiti bez odličja, kazao nam je vidno zadovoljan trener Mentor Topalli.

29. lipanj 2024 03:24