StoryEditorOCM
SportPRAVO POJAČANJE

Bivši nogometni reprezentativac novi je trener Zemunika: "Hajduk ima svog Gattusa, Šibenik Falcaa, a Zemunik našeg Vladu Kasala!"

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2024. - 20:08

Bivši nogometni reprezentativac, poznato nogometno ime, 60-godišnji Vlado Kasalo novi je trener Nogometnog sportskog kluba Zemunik! Bivša Dinamova zvijezda, predstavljen je na nogometnom igralištu Zemuničke Lužine, „kući“ NŠK Zemunika, što su prisutni komentirali riječima: "Hajduk ima svog Gattusa, Šibenik brazilca Falcao, a Zemunik našeg Vladu Kasala!"

- Kada su mi prijatelji kazali za ovu mogućnost da dođem u Zemunik, dakako da sam sve posložio i odlučio se prihvatiti ponudu. Znam sve o klubu, dobro sam ga „skenirao“, a sigurno je da sam se i dobro spremio za ovaj rad. Mogu obećati samo red, rad i disciplinu, kako bi postigli uspjeh, a naš je uspjeh i cilj dignuti klub na višu razinu. Prema onome što vidim imamo sve uvjete, a svi će se morati pridržavati postulata koje tražim, a to je ono što sam rekao. Uoči natjecanja trebat će raditi pripreme od šest tjedana, no o svemu ćete biti informirani na vrijeme. Drago mi je da sam upravo ovdje u vašem krilu i krilu mojih prijatelja koji su mi ponudili ovu mogućnost - kazao je novi „kormilar“ Zemunika, koji ih sigurno je neće iznevjeriti.

Kasala su dočekali načelnik Općine Zemunik, Ivica Šarić, predsjednik kluba Tomislav Ćurković, kao i dosta igrača, te prijatelja kluba. Na ovako „radikalan“ potez čelništvo NŠK Zemunika se odlučilo kako bi se izvukli iz najnižeg ranga županijskog natjecanja. Vjeruju da će ovako poznato i priznato nogometno ime „prodrmati“ sve u samom Klubu, ali i šire.

NŠK Zemunik je kao tradicionalno dobra nogometna sredina dao mnoga poznata nogometna imena od reprezentativca Marijana i Jurice Buljata, pa Slavka Šare, do Jakova Pinčića, Rade Vukovića, Drage Alvira, te Mate Duele.

Kasalo je poznato nogometno ime, nekadašnji A reprezentativac Hrvatske

Karijeru je počeo u NK Olimpiji iz Osijeka, pa u NK Osijeku, te u Dinamu. U inozemstvo, Njemačku, odlazi 1989. godine gdje  pristupa momčadi Nürberga zadržavši se tamo dvije godine.  Od 1991. do 1994. godine prelazi u Mainz gdje i završava igračku karijeru. Kasalo je poznat i po tome što je odigrao povijesnu prvu utakmicu za Hrvatsku protiv SAD-a. Ne samo da je utakmicu odigrao, već je iz svog džepa platio dolazak na utakmicu.

image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
29. lipanj 2024 20:10