StoryEditorOCM
SportVIDEO: DRAMA U KAŠTELIMA

Baklja, suzavac i pendreci: Košarkaši Zadra popeli se na tribine kako bi spasili svoje navijače od policije!

Piše 100posto.hr
12. siječnja 2018. - 23:08
1440x620_1515788553kastela

Ribola Kaštela – Zadar 47:97 (16:23, 14:22, 7:27, 10:25)

Kaštela, Sportska dvorana Sokolana, gledatelja: 300
Suci: Josip Jurčević, Živko Mirilović, Ivan Šverko

Ribola Kaštela: Kljajić, Sanader, Đirlić, Mikulić (1), Pruže, Došen (8), Galić, Mandić (16), Vidović, Roso (3), Šipić (19).

Zadar: Knowles, Bašić (5), Vladović (8), Ivanov (13), Kraljević (10), Jelenković (2), Krajina (4), Bostic (8), Vuković (12), Brzoja (15), Špralja (6), Božić (14).

Kaštelanski košarkaši doživjeli su potpunu katastrofu u dalmatinskom ogledu protiv raspoloženih gostiju iz Zadra, skoro pa nevjerojatnih pedeset koševa razlike najtočnije je sumiralo dosadašnju prvoligašku sezonu Kaštelana koji u jedanaest utakmica imaju isto toliko poraza.

Tek uvodnih šest, sedam minuta su se domaćini držali u egalu, sve nakon toga bila je simultanka Zadrana kod kojih ih je čak pet igrača upisalo dvoznamenkasti broj poena (prednjačio je Brzoja s petnaest poena) dok kod Kaštelana tek vesele dobre partije Mandića i Šipića koji su postigli većinu poena svoje momčadi.

Pred kraj susreta došlo je do incidenta na tribini. Zaiskrilo je između pripadnika Tornada i policije. U početku nije sve djelovalo toliko strašno, ali nakon nekog vremena dobro se "zakuhalo". Kada su vidjeli da je vrag odnio šalu u sve su se umiješali i košarkaši Zadra. Igrači sastava trenera Aramisa Naglića s parketa i s klupe pohitali su na tribinu kako bi stali između policajaca i navijača Zadra. Prednjačili su domaći momci Špralja, Ivanov, Jelenković, Bašić...

Košarkaši Zadra postavili su se kao svojevrsna tampon zona između dvije strane, stali su u obranu svojih navijača, a onda su i pomogli da se naelektrizirana situacija primiri.

Zadarski navijači zapalili su jednu baklju, na što je reagirala policija, piše Basketball.hr.

Policajci su navodno počeli prskati pripadnike Tornada suzavcem u spreju i udarati ih pendrecima, na što su igrači i stručni stožer Zadra, predvođeni kapetanom Šimom Špraljom, pojurili na tribine i spriječili teži sukob.

Paljenje baklji u dvoranama strogo je zabranjeno i bio je to glup potez, ali reakcija policije čini se krajnje pretjerana, a zadarski igrači pokazali su pravu srčanost i jedinstvo s navijačima, kod kojih će sad nedvojbeno dobiti ogroman kredit u slučaju loših rezultata, piše 100posto.

 

 

16. travanj 2024 20:56