StoryEditorOCM
SportNEVJEROJATAN MEČ

Apsolutna senzacija: Čilića šokirao 282. na svijetu, a fantastični debitant odveo Hrvatsku u četvrtfinale

Piše SN
28. studenog 2021. - 14:40

Dvoboj između Čilića i Pirsa bio je drugi meč dana (prvi reket mađarskog sastava Márton Fucsovics odustao je od nastupa zbog ozljede), no 282. tenisač svijeta se pokazao kao neprelazna prepreka za velikana hrvatskog tenisa.

Sve je zapravo izgledalo savršeno početkom meča. Marin je imao 5:2 i servis za set, no Piros se vratio na 5:5, i dobrano namučio namučio Čilića koji se u zadnji čas 'probudio' i osvojio prvu dionicu.

U drugom setu gledali smo potpuno ravnopravan meč, sve do 11. gema kad je Mađar napravio break i potom lagano odservirao za 7:5.

U trećem setu uslijedio je potpuni šok.

Marin je poveo 3:1, no 22-godišnji Mađar je sve preokrenuo i na kraju slavio sa 4:6, 7:5, 6:4. Posebno je dramatičan bio posljednji gem u kojem je Piros imao 40:0, Marin se vratio, pa triput spašavao meč-lopte da bi na kraju ipak izgubio.

Za okršaj parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske te Fábián Marozsán i Péter Nagy s mađarske strane.

Hrvatskoj je za prolaz u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini bio dovoljan samo jedan bod što je Serdarušić osigurao ovom pobjedom. S obzirom da je time osvojila prvu poziciju Hrvatska će već u ponedjeljak u Torinu igrati protiv Italije.

Serdarušić: Talijani težak suparnik, ali Hrvatska im može parirati

"Bilo je bolje nego očekivano, mislio sam da će možda biti i više nervoze. Rekao sam si da budem fokusiran na sebe, na svoj meč, na svoj tenis i bilo je vrhunski. Ušli smo u četvrtfinale i sada jedva čekamo sutrašnji meč protiv Italije", rekao je  24-godišnji Nino Serdarušić dodajući kako iako smatra da je Italija težak suparnik, da joj Hrvatska može parirati.

"Teže nije moglo biti, ali ni njima neće biti lako s Marinom i s Mektićem i i Pavićem", kazao je za kraj Serdarušić.

03. svibanj 2024 10:31