StoryEditorOCM
RegionalIZVANREDNE MJERE

Zbog prekida prometa, u Gospiću također organiziran prihvat za putnike

Piše Hina
26. veljače 2023. - 19:50

Osim ranije u Gračacu, u Lici je otvoreno još jedno mjesto za prihvat putnika u sportskoj dvorani u Gospiću nakon što je, zbog iznimno loših vremenskih uvjeta, vjetra i ponegdje više od pola metra snijega, promet u prekidu za sve je skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Voditelj službe Civilne zaštite u Gospiću Jozo Živković rekao je za Hinu da je za putnike otvorena sportska dvorana u kojoj je bio Prihvatni centar za raseljene osobe iz Ukrajine, te da je tu već nekoliko desetaka ljudi.

“Možemo primiti puno ljudi, pripremljeno je i više od 50 kreveta, na raspolaganju su i sanitarni čvorovi s tuševima. Bit će i čaja, kao i druga potrebna pomoć ljudima koji ne mogu dalje putovati, i to sve dok se prometno ne poveže sjever i jug Hrvatske”, rekao je Živković.

Ličko-senjska županija u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite - Službom civilne zaštite Gospić te Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožerom civilne zaštite Grada Gospića, organizirala je privremeni prihvat i smještaj za putnike koji su ostali na prometnicama u blizini Gospića.

Kontakt broj Prihvatnog centra Ličko-senjske županije smještenog u Gospiću je 098 181 7765.

Dežurne ekipe su na terenu, ali vozači su se požalili da snijega ima na cesti jer kad ralica prođe, zbog naleta vjetra, vrlo brzo nastane novi sloj.

Jedan od njih kazao je da je satima blokiran i da bi do prihvatnog centra mogao jedino pješice.

29. travanj 2024 15:12