StoryEditorOCM
RegionalPROGLAŠEN KRIVIM

Zatvor za nasilnika iz okolice Splita: na bivšu ženu nasrnuo sjekirom, na djevojku željeznim kliještima, a na sudu ga branila sadašnja zaručnica

Piše Katarina Marić Banje
14. veljače 2021. - 12:35

Na deset mjeseci zatvora osuđen je 39-godišnjak sa šireg splitskog područja zbog nasilja nad bivšom suprugom i bivšom djevojkom, a u njegovu korist svjedočila je sadašnja zaručnica. Kako je navedeno u presudi Općinskog suda u Splitu, na jednu je nasrtao sjekirom, a na drugu metalnim kliještima, sve uz “birane” riječi.

Jedna od njih se obranila udarivši ga nogom u prsi, što zlostavljača nije zaustavilo u daljnjem mahnitanju. Optužnica općinskog državnog odvjetništva u Splitu tereti ga da je polovicom svibnja 2019. godine oko 09,30 sati u Kaštelima u kući u kojoj stanuju zajedno napao svoju tadašnju djevojku.

Nogom u prsi

Udario je otvorenim dlanom po licu, odgurnuo je i vičući joj rekao: "Ubit ću te, zaklat ću te, k**vo, št**co, je**t ću ti mrtvu mater, ubit ću te!". Nakon toga joj je, mašući željeznim kliještima ispred nje, kazao: "K**vo, sad ću te ubiti!", a komadom alata zamahnuo prema njoj.

Napadnuta žena je uspjela izbjeći udarac tako što je zlostavljača udarila nogom u prsa, a on joj je vičući ponovio: "Ubit ću te, k**vo jedna, ubit ću te!", što je sve kod  nje izazvalo osjećaj strah za vlastiti život. Dvadesetak dana kasnije je došao u stan bivše supruge i prišao joj držeći u ruci sjekiru.

Uhvatio ju za ruku i odgurao u  wc, a potom podignuo desnu ruku sa sjekirom iznad glave i agresivno joj kazao: “Sasić ću te na komade, reci svom dečku da ću od njega napraviti šnicele!“, što je što je sve kod nje. Da stvar bude gora, sve su gledale njihove dvije maloljetne kćerke.

Nakon tog drugog napada je uhićen i proveo je u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama četiri mjeseca. U međuvremenu je završena istraga i podignuta optužnica protiv njega.

Optužni akt ga je teretio za četiri kaznena djela, dvije prijetnje i dva zlostavljanja djeteta povredom njihovih prava. Tijekom suđenja optuženi nasilnik je iznio obranu.

- Za sve je kriva moja bivša žena i ona je trebala biti optužena. Kada sam došao kod nje imao sam malu sjekiru u ruci, ali je nisam uhvatio za ruku nego sam prolazeći kraj nje rekao da ću je “sasut u komade, a od dečka joj napraviti šnicele”. Tamo jesu bila naša djeca, ali ja sam tiho govorio i one nisu mogle ništa ćuti.

Sudski troškovi

Sada, kada je prošlo toliko vremena, u dobrim smo odnosima i svima se ispričavam zbog neprimjerenog ponašanja. Što se tuče moje sadašnje djevojke, nisam je udario otvorenim dlanom po licu, osim što sam je možda odgurnuo jer me ona vrijeđala i tukla.

Sigurno joj nisam prijetio da ću je ubiti i zaklati  i da ću joj "je**t mrtvu mater i ubiti je”. Nisam imao nikakva željezna kliješta u ruci pa tako da njima nisam zamahivao, osim mobitela s kojim sam htio snimiti što se sve događa - kazao je.

Kao svjedokinje su saslušane i bivša supruga i tadašnja djevojka koje su ga i dalje teretile za sve opisano u optužnici. Kao svjedokinja na sudu je govorila i  sadašnja zaručnica optuženoga za nasilje.

- Ja sam bila tu kada su se sukobili on i cura mu koju je želio iselit iz kuće. Ona je prijetila njemu, a ne on njoj. I nije ništa imao u ruci osim mobitela - kazala je zaručnica o napadu na djevojku -  ali joj sud nije povjerovao procijenivši da je pristrana.

Za svako pojedino kazneno djelo nasilnik je osuđen na po šest mjeseci te mu je izrečena jedinstvena kazna od deset mjeseci zatvora. Određeno je i da plati 500 kuna sudskog paušala.

29. travanj 2024 17:00