StoryEditorOCM
RegionalUŽAS NA PRUŽNOM PRIJELAZU U BLIZINI DUGE RESE

Vlak naletio na automobil, na mjestu su poginule dvije osobe, željeznički promet je u prekidu

Piše JL
18. veljače 2018. - 14:31
vlak (1)

Dvije osobe smrtno su stradale u strašnoj nesreći koja se u nedjelju u 12 sati dogodila na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju nedaleko Duge Rese.

Prema informacijama iz karlovačke policije vlak je udario u osobno vozilo koje je prometovalo lokalnom cestom koja na tom dijelu prelazi preko pruge.

U tijeku je policijski očevid na mjestu događaja nakon kojega bi trebale biti poznate okolnosti nesreće. Zatvoren je sav željeznički promet na dijelu pruge Zagreb-Rijeka.

Prema informacijama s mjesta događaja koje donosi KAportal, prije udara čula se glasna sirena iz lokomotive, a nakon udara zvukovi kočenja i struganja. Teretni vlak uspio se zaustaviti tek 200 metara dalje, a s njime i vozilo koje je gurao. Ekipa hitne medicinske službe i vatrogasci koji su ubrzo stigli, nažalost, nisu bili od pomoći, jer su ozljede bile preteške.

Nagađa se da je stradao mlađi par iz Karlovca, koji u vikend naselju Osor ima vikendicu. U trenutku nesreće kretali su se prema Mrežnici, a vlak je prometovao u smjeru Generalskog Stola.

Pruga je na mjestu nesreće, inače, prekrivena snijegom.

 

 

 

26. lipanj 2024 08:51