StoryEditorOCM
RegionalVINKOVO U STANKOVCIMA

Uoči 20. degustacije ravnokotarskih vina, u gradskoj loži promovirana 120. Bilosnićeva knjiga

Piše M.K.
17. siječnja 2017. - 19:03
20170117_100414

Uoči 20. obljetnice manifestacije degustacija vina sjeverne Dalmacije „Vinkovo 2017“ koje se održava u Stankovcima, u Gradskoj loži u Zadru danas je promovirana 120. po redu knjiga zadarskog spisatelja Tomislava Marijana Bilosnića koja nosi naziv „Vinkovo u Stankovcima 2“.

O knjizi su osim autora govorili zadarski novinar i urednik Nedjeljko Jusup, zatim prof. Ante Kolega, osnivači Vinkova Željko Baradić i Radoslav Bobanović, dipl. ing. Ante Bušić, te ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš.

- Na 20 obljetnicu s pravom možemo reći kako je vinogradarstvo i vinarstvo u Ravnim kotarima uz svekoliku potporu i ove manifestacije, u modernoj, slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, najprije obnovljeno, a potom razvijeno. Zahvaljujući idejnim pokretačima manifestacije degustacija vina u Kotarima, kao i upornim pojedincima, povezanim sa znanstvenom strukom, danas imamo osposobljene i školovane vinogradare i vinare, vinare koji su prihvatili nova enološka i druga saznanja, te koji se uz razumni uzgoj inozemnih sorti vraćaju autohtonim vrstama vinove loze i zaboravljenoj ekološkoj raskoši tla koje nudi ovo podneblje – naveo je Bilosnić.

Degustacija sjevernodalmatinskih vina u Stankovcima po 20. put održava se u subotu 21. siječnja 2017. godine.

03. lipanj 2024 10:13