StoryEditor
RegionalDOLIJAO PIROMAN

Uhićen mladić koji je izazvao požar u kaštelanskoj srednjoj školi. Odgovoran je za još nekoliko paleža, u ruksaku su mu našli bocu s benzinom

Piše Hina
16. veljače 2020. - 13:26
Srednja škola Braće Radić .  Vojko Basic/Cropix

Kaštelanska policija uhitila je mladića na području Kaštela osumnjičenog da je prošle nedjelje u Kaštel Štafiliću izazvao požar na kontejnerima koji je zahvatio restoran u sklopu škole, i još nekoliko požara paljenjem kontejnera, priopćili su u nedjelju iz splitske policije.

U ruksaku mladića uhićenog noćas policija je pronašla bocu s benzinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 25-godišnjak na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

"Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta.

Dvadesetpetogodišnjak je osumnjičen i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba.

Osumnjičen je i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari", naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

26. srpanj 2021 03:03