StoryEditorOCM
RegionalDRUGA SREĆA

Udaje se Josipa Rimac: bivšem agentu SOA-e sudbonosno da će reći na Kornatima, evo svih detalja

Piše D.J./JL
20. lipnja 2023. - 14:58

Bivša gradonačelnica grada Knina, ‘kninska kraljica‘ Josipa Čulina ex Rimac udaje se za svoga dečka, bivšeg agenta SOA-e Josipa Pleslića. Kako doznaje Jutarnji list, Rimac će se udati na Opatu na Kornatima, a intimnom vjenčanju prisustvovat će 20 ljudi. Jutarnji list je kontaktirao Pleslića u vezi vjenčanja, no do trenutka pisanja ovog teksta nije nam odgovorio na pozive.

Pleslić, markantni Dalmatinac rodom s Murtera sa zagrebačkom adresom, bio je direktor Narodnog radija prije nego što je počeo raditi za ruski Zabrežnjev koji je vlasnik brodske Rafinerije nafte, a zatim je krenuo u privatni biznis, pisao je Imperijal. Malo je zaglavio zbog bube u automobilu bivše gradonačelnice Knina i bivše državne tajnice, no nakon izlaska iz zatvora počeo je razvijati i biznis i odnos s Josipom Rimac. Prethodno je bio poznat po bliskom odnosu s TV voditeljicom Doris Pinčić, još dok su oboje radili na radiju, prenosi Imperijal.

image
Facebook

Rimac se, inače, s 20 godina udala za Danijela Rimca, a u braku su dobili kćer Katju. Imala je uspješnu karijeru sve do afere Vjetroelektrane te je završila u zatvoru.

Kako smo ranije pisali, donedavna državna tajnica u Ministarstvu uprave i USKOK-ova okrivljenica odjednom je odlučila obaviti protuprislušni pregled automobila i tako otkrila bubu u svom Audiju. Kako su tada doznali, istražitelji su zabilježili da je o tome razgovarala s najmanje dvije osobe, Tonćijem Matasom, nekadašnjim šefom zadarskog Centra SOA-e, te sa svojim tada prijateljem, poduzetnikom Josipom Pleslićem.

Nakon pronalaska uređaja za prisluškivanje Rimac nije odmah otišla u policiju prijaviti da je netko prisluškuje. Navodno se najprije obratila nekim drugim državnim institucijama, pokušavajući doznati o čemu se radi, da bi na kraju, satima nakon pronalaska “bube”, otišla u sjedište zagrebačke Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici i prijavila pronalazak prislušnog uređaja.

27. travanj 2024 17:02