StoryEditorOCM
RegionalIZVAN KONTROLE

U Benkovcu pijan napao policajca, pokušao ga udariti! Odbio alkotestiranje, morali ga svladati i privesti

Piše M. K.
27. lipnja 2024. - 09:59

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

Sumnjiči ga se da je u 25. lipnja 2024. godine oko 21 sat Benkovcu u Ulici Ivana Meštrovića, u vidno alkoholiziranom stanju bez ikakvog povoda započeo s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Kad su ga policijski službenici upozorili da prestane s protupravnim ponašanjem, muškarac je odgurnuo policijskog službenika, te se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Nakon što su ga policijski službenici ubrzo sustigli, muškarac je pružao aktivni otpor te je pokušao udariti policijskog službenika u namjeri da ga spriječi u obavljanju službene radnje. Uz uporabu sredstva prisile 40-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika se Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava.

27. lipanj 2024 09:59