StoryEditorOCM
RegionalKAKVA SREĆA!

Turisti gumenjakom kod Paga svjedočili predivnim scenama: igri dupina! Ipak, komentari ispod objave nešto su drugačiji... Evo zašto

Piše Zadarski.hr
12. rujna 2024. - 14:27

Na Facebook stranici Cestovanie po Chorvatsku objavljena je snimka na kojoj turisti gumenjakom namjerno ulaze među jato dupina, nedaleko od Metajne na otoku Pagu.

Snimka je podijeljena i na Facebook stranici Otok Pag.

Na njoj je vidljivo da tko god je upravljao plovilom namjerno skreće s kursa i prvo se približava jatu zaigranih dupina, a zatim i dodatno skreće te plovi ravno kroz jato, piše Morski.hr

Time je izravno doveo u opasnost dupine, koje je mogao ozlijediti plovilom, a i prekršio Zakon o zaštiti prirode...

Samo neki od komentara čitatelja: 

"Šteta da nije naletila pomorska policija ili lučka kapetanija, dobio bi po repu, a tek kaznu. Niste kod kuće da možete raditi što hoćete, krasti periske i uznemiravati strogo zaštićene dupine, takvi bahati turisti nam ne trebaju i ostanite kod kuće. Samo štetu nam donosite kad se supovima i luft madracima udaljite od obale pa vas spašavaju na moru, a sve to plaćamo mi Hrvati porezni obveznici, isto tako kad u šlapicama i bez vode idete po Velebitu i kršu"

"Koji ste vi kreteni. U zaigranosti skupinu dupina vi ulazite sa gliserom!!!! Da imalo nešto znate nebi vam pala napamet tako nešto jer ih direktno ugrožavate. A između ostalog očekujte i prekršajnu prijavu jer je to kažnjivo."

" It‘s forbidden to swim with dolphins, feed them and/or chase them by boat. You must not approach them with a boat, keep a distance at least 50 meters, the vessel must not be directed directly towards the observed animals, and you must not approach"

"Nije zabranjeno gledati ih ali sa sigurne udaljenosti a ne im gumenjakom namjerno presjeci put. Najmanja udaljenost za promatranje je 50 metara, i smanji se brzina plovila, a dok su dupnini u zaronu propeler ne bi ni smio raditi."

12. rujan 2024 14:27