StoryEditorOCM
RegionalPOLICIJA ISTRAŽUJE

Strava na autocesti: trojicu mladih navijača Hajduka opkolili dinamovci s tri kombija. Istukli ih i pokupili navijačke rekvizite i sve iz automobila

Piše Katarina Marić Banje
14. ožujka 2022. - 21:29

Splitska policija provodi kriminalističko istraživanje razbojništva na autocesti A1 u smjeru Splita kraj izlaza za Prgomet gdje su navijači Dinama prije derbija u subotu s tri kombija presreli, istukli i opljačkali tri navijača Hajduka u osobnom automobilu.

Mladići, od kojih jedan ima 21 godinu i dvojica po 19 godina, su na utakmicu u Split krenuli iz Zadra, a Bad Blue Boysi im nisu oteli samo navijačku opremu kao trofej, već i sve ostalo što su mogli pokupiti.

Kako saznajemo, navijači Dinama su oko 14 sati s tri kombija na autocesti u vožnji okružili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka s navijačima Hajduka na kojem su bili vidljivi rekviziti s obilježjima nogometnog kluba iz Splita. Nakon što su ih prisilno zaustavili, izašli su iz kombija, okružili zadarski automobil i počeli ga ljuljati.

Kada su mladi torcidaši izašli iz vozila brojčano nadmoćni Boysi su ih fizički napali i ušli u njihov automobil iz kojeg su ugrabili sve navijačke predmete koje su našli. Kako im to nije bilo dovoljno, odnijeli su sve što im je zapelo za oko, a između ostalog i torbicu s 1.200 kuna te sunčane naočale.

Kako saznajemo jedan od mladića iz Zadra je zadobio lakše tjelesne ozljede, a oštećen im je i osobni automobil. Napadači su s kombijima produžili prema Splitu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo da je na mjestu napada i pljačke napravljen očevid.

- U subotu oko 14,40 sati na autocesti A1, u blizini izlaza Prgomet više osoba koje su se nalazile u više vozila zapriječili su kretanje jednom vozilu u kojemu su se nalazile tri osobe nakon čega su  prišli vozilu i udarali po njemu, te su napali osobe i od njih otuđili razne stvari.

Nitko od oštećenih osoba nije zatražio liječničku pomoć. U sklopu kriminalističkog istraživanja na mjestu događaja obavljen je očevid,  te je u tijeku kriminalističko istraživanje - obavijestili su nas.

Nakon što se identificiraju napadači iz kombija za očekivati je kako će se počinjeno razbojništvo pridodati statistici sigurnosnih zbivanja oko utakmice. Inače, iz splitske policije su odmah nakon utakmice u subotu obavijestili da su za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

U odnosu na oštećenja imovine, evidentirana su oštećenja na autobusu gostujuće momčadi i još nekoliko oštećenja na autobusima korištenim za prijevoz gostujućih navijača. Na navedene autobuse su bačeni predmeti kada su prilazili Poljudu.

Privedeno je ukupno 89 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike. Policijski službenici pronašli i oduzeli ukupno 35 komada različitih pirotehničkih sredstva ( 18 bengalki, 2 dimne kutije, 2 signalne rakete, 13 petardi), jedan plinski pištolj i 154 starter streljiva.

27. travanj 2024 16:11