StoryEditorOCM
RegionalDRUGAČIJI BLAGDANI

Sretan vam najneobičniji Uskrs ikad! Samo ostanite doma, a mi vam donosimo čestitku uz koju se lakše diše; Ovo mjesto zapišite na svoju listu 

Piše PSD
12. travnja 2020. - 08:18

Treba vam konačno malo zraka? Htjeli biste makar za Uskrs zaboraviti na situaciju koja nam se donedavno činila kao scenarij prosječno bezveznog filma katastrofe i zagrliti svoje najmilije, podijeliti s njima ručak, sirnicu i nazdraviti čašom vina?  Pa nakon deserta i prošekom, a onda prošetati do doma s košaricom punom jaja i ostataka od ručka koje ćete sutra ručati, a umjesto uz štednjak jutro provesti uz more ili u najzelenijem parku u svojoj blizini?

E, ne može! Ova rečenica svima nam jednako odzvanja u glavi, ne možemo na Uskrs okupiti obitelj, ne možemo najedeni prošetati nakon ručka prije nego što se 'izvalimo' doma na kauču, ne možemo navečer svratiti na čestitanje kod prijatelja. Ne možemo, jasno nam je već svima, puno toga - do daljnjega.

Nelagodan je osjećaj ispisivati ove rečenice, ali kao dobri i savjesni građani, bili vjernici, nevjernici ili 'nešto između', svi ćemo se ovog Uskrsa pridržavati ovih pravila, ali se i potruditi da nam epidemija koronavirusa ne uništi ovaj blagdan, za kršćane najveći i najvažniji od svih.

Iako nećemo biti na okupu s onima bez kojih inače ne može zamisliti Uskrs, svečani ručak, makar 'solo' nitko nam ne može zabraniti, a idealan je trenutak i da sve mame, tate, bake i djedove koji se odupiru modernoj tehnologiji konačno nagovorite na neki video poziv. Vjerujte, ovo je sad ili nikad što se toga tiče. Ako i zapne s modernom tehnologijom, dovoljan je mobitel da razmijenite želje i napričate se...

Istina, bit će ovo najneobičniji Uskrs ikad, ali to ne znači i da mora biti lošiji od dosadašnjih, možda je bilo i vrijeme da se i najgorljiviji vjernici odmaknu od  zabluda i shvate kako korizma nije tek odricanje od čokolade ili čipsa.

Svim našim čitateljima, bez obzira na njihovo vjesrko opredjeljenje, poklanjamo dašak najsvježijeg zraka kojem smo mogli pristupiti, naš fotoreporter Matko Begović (bez kršenja ikakvih mjera socijalnog distanciranja!) uspeo se na Biokovo, tamo negdje gdje se spajaju planina i more, i poslao vam uskrsnu čestitku uz koju ćete lakše disati.

A spektakularni stakleni 'skywalk' koji niče nad Makarskom rivijerom svakako zabilježite na svoju listu svih stvari koje morate odraditi / doživjeti / vidjeti čim ovo sve završi.

Sretan vam najneobičniji Uskrs ikad.

20. travanj 2024 13:53