StoryEditorOCM
RegionalNIZ UPOZORENJA

Snježna mećava pogodila Liku i Gorski kotar, a na Učki u snijegu zapeli automobili

Piše Hina
24. siječnja 2021. - 21:24

Područje Gorskog kotara i Like pogodio je popodne snijeg, a potom snježna mećava. 

Državni hidrometeorološki zavod za danas je najavio da će u gorju biti snijega, osobito u drugom dijelu dana. Uz pad temperature navečer će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti. Nastat će novi snježni pokrivač, u gorju mjestimice deblji, objavio je DHMZ.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima se savjetujemo da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na dijelu dionice autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i prolaza Vučipolje vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolnika.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo II i Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, državnu cestu DC1 između Zagorja i Gračaca i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, Istri i Dalmaciji te obratno.

U prekidu su brodska linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; trajektne linije: Sućuraj-Drvenik, Split-Stari Grad, Sobra-Prapratno, Split-Vela Luka-Ubli; katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis te Jelsa-Bol-Split.

Zbog tehničkih problema zatvoren je granični prijelaz (GP) Bregana Naselje.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

16. travanj 2024 21:48