StoryEditorOCM
RegionalBAROKNA KUĆA U NINU

Sinoć svečano otvoren II. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar na kojem se predstavilo čak 25 autora izlagača

Piše Zadarski.hr
23. srpnja 2021. - 09:58

U predivnom ambijentu atrija ninske Barokne kuće sinoć je svečano otvoren II. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, na kojem se predstavilo čak 25 autora izlagača.

„Reprezentativni godišnji umjetnički pothvat koji publici nudi novonastala djela s različitim izrazima, pravcima, formama i oblicima kao senzoru i orijentiru, kud i kojim putem ide zadarski i zavičajni krug, kako se inspirativno kreće, što ga pokreće u vremenu unutarnjih i vanjskih izazova koji sve ove posebno senzibilne i kreativne duše osjećaju, što ih u realnim ili paralelnim potencijalima motivira, kao i što ih se u mnogim umreženostima s unutrašnjeg ili vanjskog aspekta posebno tiče i dotiče“ napisao je u svom osvrtu povjesničar umjetnosti Zvonko Čulina.

U ime domaćina i organizatora Grada Nina, brojne uzvanike i posjetitelje galerije, pozdravila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu koja je istaknula kako je „Galerija Višeslav oduvijek bila mjesto otvoreno za novitete na području likovnog stvaralaštva, te da osim predstavljanja renomiranih imena likovne umjetnosti, svoja vrata otvara i mladim talentiranim autorima koji tek traže svoju afirmaciju. Prije dvije godine krenuli smo s prvim salonom i zamislili ga kao ljetni pandan redovnoj godišnjoj izložbi Društva u Gradskoj loži Zadra, uz nadu kako bi isti mogao postati tradicionalna platforma prezentacije novijih djela svih članova HDLU-a.

U ime kolega autora i izlagača, publici se obratio i predsjednik HDLU-a Zadar, Dragan Jelavić, koji je istaknuo kako su u ovoj globalnoj krizi interesa i stvaranja samo umjetnosti i kreativnost te koja nas potiču i vuku naprijed...

U spoju pjesničkih stihova koje je govorio pjesnik i fotograf Branko Antunović, II. Ljetni salon HDLU-a Zadar otvorila je Marijana Ramov, čestitajući svim izlagačima širok opus umjetničkih opservacija, motivacija i zanesenosti.

II. ljetni salon bit će otvoren za svu zainteresiranu publiku do 11. kolovoza 2021. godine.

20. travanj 2024 09:50