StoryEditorOCM
RegionalHGSS GA SPASIO S LITICA MODROG JEZERA

Pukom srećom nije upao u provaliju, zamolio nas je samo da mu ne spominjemo ime

Piše Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija
10. travnja 2017. - 23:18
3.OZUJAK_modro_jezero.JPG

U nedjelju navečer između 20,30 i 22 sata odvijala se prava drama po mrklom mraku na liticama imotskog Modrog jezera.

Naime, jedan Splićanin, potencijalni posjetitelj veličanstvenog prikaza Živih slika Muke Isusove koja se baš u to vrijeme održavala po imotskim trgovima i ulicama, našao se u životnoj opasnosti na strmim i nepristupačnim liticama Modrog jezera.

Vjerojatno namjeravajući iskoristi posjetu Imotskom da, kako je izjavio članovima GSS-a Imotski, osjetiti draž kupanja u Modrom jezeru, svoju je nakanu i ostvario.

Okupavši se po mrklom mraku, po povratku nije dobro locirao serpentine koje vode do izlaza iz Modrog jezera, pa se zaputio uz strmu sipinu prema samim liticama za zapadne strane jezera, te ostao zarobljen. Na svu sreću uz sebe je imao mobitel.

- Oko 20, 30 dobili smo poziv od centra 112 da je u Modrom jezeru jedna muška osoba ostala na strmoj stijeni,te da se ne može sama spustiti. Brzom intervencijom na teren izlazi nas troje članova HGSS-a Makarska – ispostava Imotski.

Iako je već bio potpuni mrak uspjeli smo ubrzo locirati zarobljenu osobu čak sedamdesetak metara iznad poznate Golubarske pećine na samim strmim liticama. Kako je po mraku uspio doći do toga mjesta, a da se nije pokliznuo u provaliju to je pitanje puke sreće.

Naša dvojica članova uspjela su doći do njega te smo ga polagano više od jednog sata spuštali niz litice. Posao nam je otežavao mrak, ali nasreću slaba mjesečina pomogla je i njemu i nama.

Kada smo došli do njega, onako uplašen imao je tek nekoliko lakših ogrebotina i molbi da ne spominjemo njegovo ime, izjavio nam je Ante Fedor Kukavica član HGSS-ispostava Imotski, koji je sa glavne vidilice jezera i koordinirao akcijom spašavanja.

Gost iz Splita nije zatražio liječničku pomoć, već je uz iskrene zahvale članovima GSS-a otišao u sigurnost imotskih ulica, nešto iz 22 sata.

 

23. travanj 2024 13:39