StoryEditorOCM
RegionalDANI TURIZMA

Priznanje Slobodne Dalmacije: hotel Boškinac s Paga osvojio nagradu ‘Adrian‘ za najbolji mali obiteljski hotel u Hrvatskoj

Piše Ante Burazin
6. listopada 2022. - 15:46

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije "Dani hrvatskoga turizma", koji su ove godine održani u Šibeniku, Slobodna Dalmacija, uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, već 16. godinu zaredom dodijelila je nagradu "Adrian", kojom se odaje priznanje najboljim malim obiteljskim hotelima.

U natječaju su mogli sudjelovati hoteli koji imaju minimalno četiri zvjezdice, a među ovogodišnjim finalistima za ovu prestižnu nagradu našlo se deset hotela.

Među njima su:

Hotel Korsal na Korčuli,

Hotel San Rocco u istarskoj općini Brtonigla,

Hotel La Grisa u Balama,

Hotel Savus u Slavonskom Brodu,

Hotel Waldinger u Osijeku,

Hotel Villa Astra u Lovranu,

Hotel Tisno u Tisnom,

Hotel Spongiola na otoku Krapnju te

Puteus Palace heritage hotel, inače jedini hotel među navedenima koji posjeduje pet zvjezdica. Svim nabrojenim hotelskim objektima dodijeljena je plaketa.

Posljednji, ali i najsretniji finalist među hotelima je Hotel Boškinac s Paga, ovogodišnji pobjednik "Adriana", koji se istaknuo u nizu čimbenika, počevši od izvrsnog hotelskog i higijenskog standarda pa do šarolike ponude, uslužnosti i povezanosti s lokalnom zajednicom.

image
Boris Kovačev/Cropix
image
Boris Kovačev/Cropix

Ovaj pobjednički boutique hotel, izgrađen od pravog bijelog kamena, nalazi se između Stare Novalje i Novalje, a osim smještajnih jedinica, ima i restoran i vinariju.

Hotel se sastoji od osam soba i tri apartmana, od kojih je jedan deluxe apartman. U svim sobama nalazi se radni kutak, salonski prostor, minibar, satelitska televizija i bežična internetska mreža, klimatizacijski uređaj, kupaonica s dva umivaonika i kadom, spremište za prtljagu i sef.

image
Boris Kovačev/Cropix

Uz nadoplatu dopušteni su i kućni ljubimci, a za limene ljubimce osigurano je privatno parkiralište.

Boškinac je za svoj rad do sada već osvojio mnogobrojna priznanja, među ostalima i prvoga "Adriana" 2007. godine, za najbolji mali hotel u Hrvatskoj prema anketi Slobodne Dalmacije, nagradu Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice i priznanje HTZ-a 2008. za poseban doprinos u uređenju autohtonog hotelskog ambijenta.

 

18. travanj 2024 14:38