StoryEditorOCM
RegionalTRAGEDIJA U LICI

Potvrđeno očevidom: u padu aviona na Kapeli poginuli su svi putnici

Piše Hina, Mario Pušić
21. svibnja 2023. - 13:27

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Očevidom rukovodi glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Danko Petrin. Njegov posao je otkriti razloge pada letjelice, a tužiteljstvo će sukladno tome utvrđivati moguću kaznenu odgovornost.

image
Robert Fajt/Cropix

- Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Karlovcu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, istražiteljima Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, započela je očevid na mjestu pada zrakoplova Cirrus 20. U tijeku je očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20, 20. svibnja 2023. na šumskom području Male Kapele - kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Prve vijesti s terena mogle bi pristići u popodnevnim satima. U ovom trenutku još uvijek se nedvojbeno ne može zaključiti ni koliko je točno bilo osoba u zrakoplovu, iako se nagađa da ih je bilo troje. Prema za sada dostupnim podacima, nesreću nije preživio nitko, a ostaci letjelice razasuti su na širem području nepristupačnog terena, te minski opasnog terena.

image

HGSS i policija na terenu

Robert Fajt/Cropix
image

HGSS i policija na terenu

Robert Fajt/Cropix
image

Helikopter MORH-a u potrazi

Robert Fajt/Cropix/Cropix
03. svibanj 2024 01:13