StoryEditorOCM
RegionalSIGURNOST PLOVIDBE

Pomorska policija proteklog vikenda evidentirala 24 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale

Piše M.K.
16. kolovoza 2022. - 15:25

Pomorska policija poziva nautičare na pridržavanje propisa vezano za sigurnosti na moru i podsjeća kako je glisiranje dozvoljeno samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale

Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar je proteklog vikenda evidentirala 24 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Policijske posade su u spomenutom razdoblju na području cjelokupnog zadarskog arhipelagu u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima su upravljali četiri hrvatska državljanina te 20 stranih državljanina.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

Savjetujemo:

-  nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba,

-  kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale.

Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

04. svibanj 2024 10:14