StoryEditorOCM
RegionalPOVODANJ U SPLITU

Pala je 121 litra kiše, ali možda je još bude do kraja dana. U Zadru palo 38 litara...

Piše Ana Franić/SD
3. prosinca 2020. - 14:02

Jak pljusak koji je od jutros zahvatio Split, ne staje, a sudeći po prognozi kišni dani su pred nama.

Jake oborine stavaraju probleme u prometu, a puno ruke posla imaju i splitski vatrogasci koji interveniraju diljem grada.

Sinoptičar Jurica Miljak iz Pomorskog meteorološkog centra (PMC) DHMZ-a, nam je komentirao današnje nevrijeme.

- U Splitu je palo 121 litra kiše po četvornom metru, u Sinju 68, Imotskom 64, Kaštelima 58, Makarskoj 52, Pločama 50, Zadru 38, Kninu 36, Šibeniku 22, a u Dubrovniku 18 litara po četvornom metru. U Splitu je u jedan dan premašen mjesečni prosjek oborina za prosinac. Još kiše je moguće tako da je pitanje je li kiša rekla zadnju riječ za danas. Moguće je da ovaj doprinos bude i veći, kazao nam je sinoptičar Miljak.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) sutra nas očekuje umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, a do sredine dana mjestimice još može pasti malo kiše koja se u unutrašnjosti ponegdje može smrzavati.

- Oborina će biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji, a popodne malo kiše može pasti i na sjevernom Jadranu. Ujutro te opet prema kraju dana na kopnu mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren jugoistočni.

Na jugu će jako jugo postupno slabjeti, a duž ostatka obale ponovno će jačati. Najniža temperatura od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 3 do 8, na dalmatinskoj obali između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, na istoku malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C, javlja DHMZ.

A što je kiša danas napravila u Splitu pogledajte u fotogaleriji kolege Božidara Vukičevića.

image
Poplava na križanju Domovinskog rata i Ulice slobode
Božidar Vukičević/Cropix
25. travanj 2024 02:12