StoryEditorOCM
RegionalUŽAS U KNINU

Oca preminulog dječaka (5) pustili na slobodu: Tužiteljstvo objavilo kako je došlo do tragedije...

Piše šibenski.hr
9. lipnja 2021. - 17:16

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona, izvijestili su iz županijskog Tužiteljstva u srijedu poslijepodne:

- Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta- kazali su u DORH-u.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta.

- O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta- zaključuju u Državnom odvjetništvu.

19. travanj 2024 14:18