StoryEditorOCM
RegionalPOLAZAK IZ ZADRA

NP Paklenica za 75. godina postojanja organizira u nedjelju biciklijadu - sudionike čeka planinarski fažol hotela Vicko i majica za dar!

Piše M. K.
11. listopada 2024. - 13:47

Povodom 75. obljetnice Nacionalnog parka Paklenica Biciklistički klub Zadar i Javna ustanova Nacionalni park Paklenica organiziraju biciklijadu Zadar - NP Paklenica. Start biciklijade je u nedjelju 13. listopada u 10 sati ispred Trga pet bunara na Poluotoku u Zadru.

Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje na biciklijadi da se prijave do subote 12. listopada do 12 sati u dućanu Bike shop Zadar (Stjepana Radića 28, Zadar). Broj sudionika je ograničen.,U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godište i broj mobitela. Za maloljetnike potreban je potpis roditelja ili staratelja. Za djecu do 16 godina starosti za nastup na biciklijadi obavezna je kaciga, a toplo se preporučuje i svim ostalim sudionicima kako ne bi došlo do ozljeda.

Planirano vrijeme trajanja biciklijade je tri sata, a planirani dolazak pred ulaz u Nacionalni park Paklenica bit će oko 13 sati. Predviđene stanke tijekom vožnje će biti u Crnom, Murvici, Zelenom hrastu i na Masleničkom mostu. Prijevoz nazad do Zadra bit će organiziran u 15 sati s mjesta cilja (ulaz 1 Velika Paklenica) autobusom o trošku sponzora biciklijade, dok će bicikle biti transportirane kamionom.

Nakon dolaska na cilj u NP Paklenica sve sudionike će dočekati topli obrok (planinarski fažol) kojeg će spremiti vrijedni djelatnici Hotela “Vicko” iz Starigrada. Svi sudionici biciklijade ujedno će dobiti na poklon majice kao uspomenu na sudjelovanje u biciklijadi, a koje će biti podijeljene na cilju ispred ulaza u NP Paklenica.,U pratnji biciklijade bit će sanitetsko vozilo.

Sponzori biciklijade su Hotel Vicko, Turistička zajednica Općine Starigrad i Općina Starigrad. Svim sudionicima biciklijade želimo da uspješno stignu na cilj!

11. listopad 2024 14:02