StoryEditorOCM
RegionalI DALJE NEGIRA

Nišević je bio ubrojiv u trenucima brutalnih napada na dvije žene u Splitu. Nakon što se potukao u zatvoru, traži se njegov premještaj s Bilica

Piše Marko Didić/PSD
9. rujna 2021. - 19:35

Dvadesetosomogdišnji Aleksandar Nišević iz Gline koji je sredinom srpnja na splitskim Firulama i Blatinama u jutarnjim satima napao dvije žene, u dobi od pedeset dvije i četrdeset godina, to je djelo počinio kao ubrojiva osoba. To je pokazalo vještvo koje je obavljeno dok se Mišević nalazi u istražnom zatvoru na Bilicama. Vještvo je pokazalo da on ima određene poremećaje osobnosti, ali ne i da je psihički neubrojiva osoba. Nad njim se obavljaju još neka vještva, koja nisu gotova.

Nakon mjesec dana boravka u pritvoru, njemu je istražni sudac Ivica Botica sredinom kolovoza produžio istražni zatvor za još dva mjeseca.

U međuvremenu je Nišević imao fizički sukob s jednim zatvorenikom u splitskom zatvoru te mu je kao disciplinska mjera izrečena zabrana posjeta. To ga neće puno pogoditi jer mu ni do tog incidenta nitko nije dolazio.

Doznajemo da je od strane odgovornih za sigurnost u pravosudnom sutavu zatražen Miševićev premještaj u neki drugi zatvor u Hrvatskoj, ali on se, kako doznajemo, još uvijek nalazi na Biliciama. Ako se premještaj i dogodi protiv njega će se kazneni postupak i dalje voditi u Splitu.

Mišević je, podsjetimo, jednu ženu napao bocom, a drugu kamenom. Prva je zadobila lakše tjelesne ozljede, a četrdesetogodišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge. Napade je počinio na dvije adrese u jutarnjim satima na niti petsto metara udaljenosti. Nakon što ih je izudarao, mirno je zamolio jednog vozača da ga prebaci do Žrnovnice, vrlo blizu Srinjina gdje je unajmio sobu u obiteljskoj kući starog poznanika.

Svo vrijeme Nišević negira napade, a nakon uhićenja je kazao:  'Mene se ne tiče tko je na tim snimkama, ali to sigurno nisam ja.' Tada su mnogi pomislili - je li neubrojiv ili folira? Ispostavilo se da je u pitanju ovo drugo.

Niševićevo uhićenje je dobro došlo hrvatskom pravosuđu da ga se sada (kad je dostupan) brže poziva i na sudske rasprave u nizu sudskih postupaka, pretežito imovinskog karaktera, koji će se održavati na sudovima diljem Hrvatske.

Za njim je, podsjetimo, prije napada u Splitu bila raspisana potraga od strane PU zagrebačke, ali je tek nakon napada na dvije žene policija je konačno pronašla i uhitila Niševića.

19. travanj 2024 04:38