StoryEditorOCM
RegionalSVAKA ČAST LJUDI!

Ni olujno jugo ih nije spriječilo: ‘Pojišan‘ je trudnicu hitno dovezao od Jelse do Splita

Piše I.P.
28. prosinca 2020. - 19:30

Unatoč teškim uvjetima na moru, posada broda Pojišan je u ponedjeljak uspješno i sigurno prevezla trudnicu iz Jelse u Split.

Zbog olujnog juga koje je stvaralo probleme u pomorskom prometu, od jutra su dežurali u Palmižani - zlu ne trebalo. Oko 15 sati su dobili poziv iz Hitne pomoći u Jelsi. Trudnica je morala hitno u splitsku bolnicu.

- Gospođa je u 17 sati sigurno stigla u bolnicu, a s njom u pratnji i dežurna liječnica - priča Željko Kuštera, kapetan Lučke kapetanije Split, te dodaje da su uvijek spremni uskočiti upomoć kod otežanih uvjeta na moru.

- Upravo je zato brod i i bio tamo. Digli su se veliki valovi, otkazane su katamaranske i trajektne linije, ali mi smo tu ako se bilo što dogodi - govori.

Podsjećamo, zbog jakog juga u ponedjeljak su u prekidu trajektne linije: Prizna–Žigljen, Porozina–Brestova, Lopar-Valbiska, Zadar-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Ubli, Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Vis, Soline - Drvenik M. - Drvenik V, Sobra-Prapratno i Orebić-Dominče, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ i katamaranske linije: Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Ubli, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Šibenik-Kaprije-Žirje, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Rijeka-Rab-Novalja i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

U splitskom akvatoriju će u utorak u prekidu biti trajektna linija Ubli - V. Luka - Split i katamaranske linije: Ubli- V. Luka- Hvar -Split, Jelsa - Bol - Split, Vis -Hvar- Split.

20. travanj 2024 00:11