StoryEditorOCM
RegionalVELIKA TRAGEDIJA

Načelnik Jelse o pogibiji maloljetnog Austrijanca prilikom tuširanja: ‘Strahota, stojimo na raspolaganju‘

Piše Vladimir Urukalo/sd
21. srpnja 2023. - 19:59

- Strahota, grozno, što da vam kažem... - bila je prva reakcija Nikše Peronje, načelnika Općine Jelsa nakon što je od policije u petak poslijepodne dobio informaciju o tragediji koja se dogodila u mjestu Zavala u općini kojoj je na čelu, a u kojoj je smrtno stradao maloljetni državljanin Austrije.

Tragedija na Hvaru: maloljetnik smrtno stradao od posljedica strujnog udara. Tuširao se u dvorištu obiteljske kuće?

Kako smo već izvijestili, 17-godišnjak se tuširao u dvorištu obiteljske kuće u kojoj je bio u iznajmljenom apartmanu te ga je u jednom trenutku stresla struja. Kako smo doznali, ukućani su odmah pozvali Hitnu pomoć koja se na mjestu tragičnog događaja pojavila vrlo brzo, no, nažalost mogli su samo ustanoviti mladićevu smrt i tome izvijestiti policiju.

- Izražavam sućut obitelji i mogu samo još dodati da smo na raspolaganju što god bude trebalo. Tragedija... - u nevjerici je kazao načelnik.

Splitska je policija oko 18 sati uputila na Hvar svoju vrhunski specijaliziranu ekipu za očevide koja će, pod ravnanjem dežurne zamjenice Općinskog državnog odvjetništva i uz nazočnost ovlaštenog sudskog vještaka, sigurno rasvijetliti što se dogodilo, odnosno odgovoriti na neka pitanja poput onoga kako je kobni tuš bio spojen, gdje je došlo do strujnog udara, zašto i kako te sve druge okolnosti ovog strašnog događaja.

04. svibanj 2024 02:00