StoryEditorOCM
RegionalU SUSRET BLAGDANIMA

Na Viru upaljena druga adventska svijeća i otvorena igraonica Božićna čarolija

Piše Kažimir Škrbić
4. prosinca 2022. - 19:22
U Viru upaljena druga adventska svijeća i otvorena igraonica Božićna čarolija.Kažimir Škrbić/Slobodna Dalmacija

Zbog najavljenih vremenskih neprilika sinoć je bio odgođen koncert Rockatansky banda, ali ni povremeno jaki pljuskovi nisu spriječili najhrabrije da se oko 18 sati nađu na Trgu svetog Jure kako bi – premda na kratko – svjedočili paljenju druge adventske svijeće. Upalio ju je načelnik Općine Vir Marino Radović u društvu direktora virske Turističke zajednice Srđana Liverića i direktora komunalnog poduzeća Vir održavanje Marka Klanca te uz potporu Mare Garić, Jerka Garića, Nade Bazijanac i Ernesta Bazijanca. Kiša je točno u 18 sati malo stala, taman da se na virskom trgu odradi svečanost.

- Nije tako strašno, nikomu neće smetati malo kiše. Vir je prekrasno uređen, ove godine ljepši je nego ikad - kazala je gospođa Mara nakon paljenja druge adventske svijeće, kada su načelnik Radović i direktori Liverić i Klanac otišli do Božićne čarolije na službeno otvorenje dječje igraonice. Tamo su u društvu virskih mališana i njihovih roditelja, zatekli Susanne Gabriele Weber, Johannesa Kruga, njihovu malenu Siriju Krug te Lilitu Jäger i njezinog Adama Jägera. Riječ je o Nijemcima kojima je Vir životna destinacija.

- Jako volimo Vir, otočni ambijent i energiju koja postoji u Viru. Obožavamo kako Hrvati vole djecu i osjećaj pripadnosti. Uvijek nam je lijepo kada se šetamo s našom Sirijom i primijetimo da nas ljudi gledaju sa simpatijama. Toga nema u Njemačkoj - priča Susanne koja s Johannesom trenutno živi u Lučici u kući od prijatelja iz Njemačke. Susanne i Johannes je preuređuju i održavaju kako bi u potpunosti zamijenili rodni Karlsruhe te uredili svoj novi virski dom.

- Trenutno bojimo zidove. Inače radim online kao life coach za žene koje podučavam da u biznisu ne moraju biti robusne poput muškaraca, nego da svojim ženskim kvalitetama i emocionalnom ženstvenošću mogu biti jednako uspješne u poslu - dodaje Susane. Program Adventa u Viru nastavlja se u utorak 6. prosinca (10 sati) kada će se na radost najmlađih Virana dočekati Sveti Nikola, dok će se u subotu 10. prosinca (18 sati) na Trgu svetog Jure upaliti treća adventska svijeća uz puštanje lampiona i koncert klape Donat iz Zadra.

03. svibanj 2024 10:10