StoryEditorOCM
RegionalHUMANOST NA DJELU

Mlada Dalmatinka vodi tešku životnu bitku, ali sve je bliže cilju: ‘Prve korake napravit će u 26 godini, pomozite joj‘

Piše Dora Lozica
18. veljače 2024. - 09:53

S Korčule pozivaju umjetnike, slikare, kipare, dizajnere nakita i odjeće i druge autore da se pridruže velikoj humanitarnoj aukciji “Moj put do prvog koraka” za hrabru otočanku Katarinu Nobilo.

Katarina Nobilo rođena je Lumbarajka, ima 26 godina i boluje od cerebralne paralize. Katarina se od rođenja bori s teškom dijagnozom i to raznim operacijama i brojnim robotskim terapijama u Poliklinici “Glavić” pomoću kojih je ostvarila najbolje rezultate u liječenju.

image

Katarina Nobilo

Privatni album

Već pomalo hoda uz pomoć neuroloških štapova, no najveća joj je želja u životu napraviti samostalne korake.

Uskoro je čekaju tri operacije u Ortopedskoj klinici Aschau u Njemačkoj. Liječnik ortoped iz te priznate klinike Katarini je dao čak 99 posto šanse za stabilnije hodanje i bolju ravnotežu nakon operacija.

Samo operacija Katarinu i njezinu obitelj koštat će 60 tisuća eura, dok će izrada ortoza koštati dodatnih 15 tisuća eura. Ne zaboravimo odlaske u Njemačku i boravak pratitelja za vrijeme liječenja, ukupna svota koju Katarinu dijeli od prvog samostalnog koraka je 100 tisuća eura! Operacije ne plaća zdravstveno osiguranje pa novac mora osigurati sama.

Katarina i njezina obitelj ovim putem pozivaju sve umjetnike, slikare akademske i amaterske, dizajnere nakita, odjeće i sve druge autore da se pridruže velikoj humanitarnoj aukciji “Moj put do prvog koraka”. Pridružiti se mogu donacijom svog rada do kraja veljače, na radove je potrebno napisati ime i prezime autora, dimenziju, materijal, motiv i početnu cijenu, radove je potrebno donijeti u Centar za kulturu Korčula.

Aukcija će se održati online putem stranice humanitarna aukcija “Moj put do prvog koraka” na Facebooku, planiranoj za sredinu ožujka, a vodit će je slikarica i nastavnica likovne kulture Irena Matić.

Za sve koji žele sudjelovati, a ne mogu donirati umjetničko djelo, to mogu napraviti uplatom na poseban račun:

Katarina Nobilo, broj računa (IBAN): HR4023400093237087971 Privredna banka Zagreb, s naznakom “Za Katin korak”.

Svota od 100 tisuća eura zaista nije mala, no kad dijeli od samostalnog hodanja bez kolica i štapova, nekako se čini manja. Pomozimo Katarini da napravi prvi samostalni korak, znate kako se kaže – “svaka kapja mokri”.

26. travanj 2024 13:40