StoryEditorOCM
RegionalMOLIM OBJAVITE

Mještani Lepura: Čekali smo vodu 30 godina kao da smo u srednjem vijeku, kad vidimo kako rade vodovod, bolje bi bilo da smo tamo i ostali

Piše Zadarski.hr
23. rujna 2023. - 12:59

Čitatelji iz mjesta Lepuri poslali su nam alarmantan dopis s molbom da ga objavimo.

- Zadarska tvrtka Vodoinstalacije od lipnja postavlja cijevi za vodovod u selu Lepuri, što je sufinancirano iz EU fondova. Mi mještani smo ogorčeni jer nakon što smo cijelo ljeto po paklenim vrućinama trpili prašinu i blokirane seoske ceste, sad početkom jeseni imamo evo malo dugačije probleme. Kiša već po drugi put, odnosi šljunak i zemlju i raskopava kanale vodovodnih cijevi, a asfaltiranje uništene seoske ceste nije ni na vidiku (očekivano).

S obzirom da firma Vodoinstalacije ne radi vikendom i nitko neće bar šljunkom zatrpati ove rupe i vododerine, mi smo osuđeni danas i sutra razbijati aute po ovakvom putu, ako se uopće može nazvati putem. Najsramotnije je to što je ovo što se radi i kako se radi nažalost uobičajeno jedino na Balkanu i nitko ne snosi odgovornost za ovakvu aljkavost. Da su kojim slučajem ovu vodovodnu mrežu radili npr. Kinezi ili Njemci, to bi bilo sve gotovo za tjedan dana. A mi se patimo već mjesecima i tko zna koliko još...

Moj zaključak je da imamo institucije koje rade svoj posao, ovakva aljkavost ne bi bila dopuštena. I da još naglasim, dotična firma istovremeno radi u još dva sela vodovodnu mrežu. Jer, valjda oni to mogu, imaju dovoljno ljudstva i kapaciteta da rade na tri "fronta", a nigdje nisu završili. E sad, tko je tu kriv za ovakav posao, mi seljani ne znamo. Da li je kriv izvođač radova, da li su krive vlasti ili pak netko treći.... Sve u svemu, daleko smo mi od EU i njezinih standarda.

- Zaboravio sam reći da smo 30 godina živili kao u srednjem vijeku bez vode. Kad smo čuli da nam stiže voda, bili smo sretni. Ali da smo znali da će to ovako ići, bili bismo potpisali peticiju da odbijamo vodovodnu mrežu i da želimo ostati u srednjem vijeku - stoji u dopisu ogorčenih mještana Lepura.

02. svibanj 2024 16:32