StoryEditorOCM
RegionalČEKA SE OČEVID

Mercedes koji je izgorio u Kaštelima povezan s članom najpoznatije ‘zločinačke‘; Pogledajte snimke uništenog vozila

Piše Katarina Marić Banje/SD
6. veljače 2023. - 12:47
U kaštelima se čeka Ekipa za očevide kako bi istražili je li požar na Mercedesu podmetnutVladimir Dugandžić/Cropix

Tek će Ekipa za očevid PU splitsko-dalmatinske sa sigurnošću utvrditi je li požar na osobnom automobilu u kaštel Gomilici, koji je izbio jutros u 5 sati, podmetnut. U ponedjeljak ujutro naš fotoreporter snimio je vozilo koje je u potpunosti izgorjelo.

Kako se radi o Mercedesu kojeg koristi obitelj jednog pripadnika najpoznatije zločinačke organizacije iz Splita, one pod vodstvom Željka Rajića, već sada se sumnja da se radi o kaznenom djelu. Mercedes je u vlasništvu obitelji Duje Pivčevića (27), osuđenog na 11 godina zatvora po optužnici koja ga je teretila za ukupno sedam kaznenih djela.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Najteže od njih je bilo da je dogovorio likvidaciju Joze Čabraje (32) s Antom Vučkom (33), sada pokojnim Petrom Vuknićem, Robertom Žuvelom (25) i Tonćom Mikelićem (24) za što je platio 40.000 eura. Tadašnja Mikelićeva djevojka, koja je poslije postala USKOK-ova zaštićena svjedokinja kodnog imena "Noa", u ožujku 2019. godine pozvala je Čabraju na parkiralište ispred ambulante u Kaštel Sućurcu.

Umjesto djevojke, do automobila u kojem je bio Čabraja dojurili su na motociklu Žuvela i Vučak, navodi optužnica. Prema optužnom aktu, Žuvela je vozio, a Vučak je u Čabraju ispalio više hitaca.

Nakon toga bježe, kiselinom polijevaju motocikl i odjeću koju su imali kako bi uništili tragove te s Mikelićem odlaze u Makarsku. Nekoliko dana poslije po njih dolaze Pivčević i Vuknić te kreću prema Zagrebu, ali ih u Baškoj Vodi zaustavlja “specijalna” policija i uhićuje.

image

Automobil je u potpunosti izgorio

Vladimir Dugandžić/Cropix

Čabraja je preživio hice i završio u bolnici s ranom od metka u lijevoj lopatici. Za isto nedjelo je, osim Pivčevića, krivnju priznao i Robert Žuvela koji se nagodio na sedam godina zatvora.

Ante Vučak, koji se tereti za ispaljivanje hitaca nije priznao krivnju. Optužnica je teretila za udruživanje u zločinačku organizaciju: Željka Rajića (39), Antu Vučka, Petra Vuknića, Roberta Žuvelu, Duju Pivčevića, Tonća Mikelića, Liridona Berishu (36), Lenija Bana (32), Hrvoja Kovčaliju (45), Anitu Erceg (26), Ivana Poljičanina (29), Roka Rodina (24) i Nikicu Jakšića (50).

Osim Pivčevića i Žuvele, nagodili su se još Leni Ban i Ivan Poljičanin, dok se ostalima još sudi. Zadnje ročište je bilo u prosincu prošle godine.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Vatra je izbila pred zoru

 

Vladimir Dugandžić/Cropix
image
Vladimir Dugandžić/Cropix
18. travanj 2024 09:09