StoryEditorOCM
RegionalJADRANKA OKREŠA

Kuća mi je pod opsadom! Bivša većina u virskom općinskom vijeću time pokušava prekriti svoj nerad i činjenicu da sam podržala proračun!

Piše Kažimir Škrbić
9. siječnja 2024. - 13:22

U jučerašnjoj emisiji Vijesti na HRT 4 aktualna politička i sigurnosna zbivanja na otoku Viru, vezana uz postavljanje cestovnih barikada u naselju Brdonja, predstavljena su kao „politička zona sumraka“. Tim je povodom voditelj Petar Vlahov ugostio potpredsjednicu Općinskog vijeća Općine Vir Jadranku Okrešu, kojoj su u prošli četvrtak pored obiteljske kuće u Brdonji postavljene cestovne prepreke. Taj je dan u rano jutro potpredsjednica Okreša planirala put u Zagreb na pogreb preminulog supruga, a bila je u društvu načelnika Općine Vir Marina Radovića i vijećnika Srđana Liverića s kojima je istog dana bila i na sastanku u Zagrebu s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem.

– Izlaz iz svih životnih teškoća uvijek pronalazim u radu, a tako će biti i ubuduće – kazala je Okreša objašnjavajući kako joj je načelnik Radović ponudio prijevoz do Zagreba i službeno sudjelovanje na sastanku s ministrom Erlićem. No glavna tema razgovora bile su cestovne barikade poviše njezine obiteljske kuće, kao i cijeli niz počinjenih (ne)djela proteklog desetljeća koji spadaju u kategoriju brutalnih kriminalnih metoda i terorizma. Razbijanje automobila bivšem načelniku Kristijanu Kapoviću, fizički napadi na njegovu obitelj i upadi u kuću, pokušaji paljenja zgrade Općine Vir i zatvaranje sutkinje u zgradi Općine Vir nakon zatvaranja birališta na lokalnim izborima u Viru, bacanje molotovljevih koktela na turistički objekt načelnika Kapovića te paljenje automobila i obiteljske kuće općinske pročelnice Paole Žepine, samo su neka od tih zlodjela za koje nitko dosad nije odgovarao.

– Koliko mi je poznato, počinitelji su u tim slučajevima ostali nepoznati. Ne znam tko je i zašto postavio barikade, tko je nalogodavac i tko su počinitelji, ali se nadam da će se to otkriti. Odmah sam se ujutro obratila policiji i rekla da me već duže vrijeme uhode, snimaju, prate i pokušavaju zaplašiti te šire neistine na društvenim mrežama. Tražila sam da me se

zaštiti, jer se ne osjećam sigurno. Kuća mi je pod opsadom – kazala je Okreša te potom objasnila zašto se na nju vrši takav pritisak.

– Nekadašnja većina u Općinskom vijeću kojima sam prije pripadala time pokušava prekriti svoj nerad i činjenicu da sam podržala proračun. Ništa se nije napravilo u godinu i pol dana, zato sam odlučila podržati proračun i načelnika Radovića, jer je bilo vrijeme da se većini stanovnika otoka Vira isplate naknade – dodala je aktualna potpredsjednica Općinskog vijeća koja je kao vijećnica izborne Nezavisne liste Frane Vučetića i članica Vira bez podjela ranije bila dio vijećničke većine, ali je krajem 2023. odlučila podržati proračun za 2023. i 2024. te time socijalnim kategorijama otočnog stanovništva, djeci, mladima, njihovim roditeljima i studentima osigurati dobivanje materijalnih potpora.

– Radila sam za interes većine stanovništva, a ne za interes pojedinaca – još je kazala potpredsjednica Okreša odgovarajući na pitanje voditelja Vlahova da li je virski prostorni plan bio jedan od uzroka razilaženja s prijašnjom većinom. Postavljanje barikada, ali i neovlašteno snimanje i praćenje, dodala je Okreša, prijavljeni su policiji.

28. travanj 2024 01:25