StoryEditorOCM
RegionalNOVI ‘KLJUNOVI‘

Iz poznate fazanerije u Dardi na adresu zadarskog Lovačkog društva ‘Diana‘ stiglo 600 fazanskih pilića

Piše Branko Božić
2. srpnja 2022. - 19:41

Kako je bilo i najavljeno u ranim satima prvog srpanjskog jutra, iz poznate fazanerije u Dardi, na adresu zadarskog Lovačkog društva Diana, dopremljeno je ukupno 600 kljunova fazanskih pilića.

Riječ je novim stanovnicima zadarskog zaleđa, u prosjeku starim sedam do osam tjedana, koji će u njihovim privremenim prihvatilištima -volijerama ostati na hranjenju i čuvanju narednih mjesec i pol dana. Nakon što ojačaju i budu spremni suočiti se sa novom životnom stvarnošću, po odluci vodstva društva i njegovog predsjednika Ervina Mrkića Pestića, njih 400 će se ispustiti u lovišta lovne jedinice Blatski gaj, a njih 200 u lovišta Križ.

Na dogovorenom mjestu primopredaje pilića na lokalitetu Musapstan, među kolegama lovcima sudionicima akcije Vinkom Novačićem, Damirom Babićem, Markom Pucarom, Vedranom Lukićem, Branimirom Smolićem, Jadranom Jurinom i Armandom Marinom, bila je i stručna osoba za provođenje lovnogospodarske osnove društva dr.vet.med. Anđela Krizman. Ona nam je nakon obavljenog posla primopredaje uz ostalo istaknula kako su mladi pjevci i koke u dobrom i zdravom kondicijskom stanju. Dodala je kako će pred početak nove lovne sezone, u njihova lovišta iz navedene fazanerije, stići još 500 kljunova odraslih fazana.

Na kraju valja reći i to da dok mnogi među nama u ovim vrućim i sušnim ljetnim danima, spas od žege traže kupajući se u moru i boraveći u hladu, lovci zadarske Diane iz dana u dan neumorno natapaju pojilišta i kamenice svježom i pitkom vodom kako divljač ne bi žeđala. Prije svega riječ je o poljskim jarebicama, fazanima, zečevima, divljim svinjama kao i ostalim životinjskim vrstama.

01. srpanj 2024 06:20