StoryEditorOCM
RegionalPRIČA SE NASTAVLJA

Influencerica koja se požalila na cijenu večere na našem otoku: ‘Ovo je pravi razlog zašto smo se osjećali iskorišteno...‘

Piše MOZAIK SD
5. kolovoza 2023. - 15:35

Turistkinja iz New Yorka. inače blogerica Teona Mango krajem srpnja posjetila je Hrvatsku, a na svom putovanju je stala na Hvaru, Korčuli i u Dubrovniku. Uz brojne bajkovite fotografije i videozapise u kojima je govorila o ljepoti mora te kvaliteti smještaja i ljubaznosti domaćina, ona je istaknula i cijenu jedne večere koja ju je šokirala.

Gošća šokirana računom za večeru na Hvaru: ‘402 €! Ovo je kad vam konobar sugerira što da jedete ako niste baš gladni‘

Na svom TikToku podijelila je i račun na kojem je pisao ukupni iznos od 402,42 eura. Na računu se moglo vidjeti da su Teona i njezino društvo pojeli pohane lignje. crni rižoto, sipe, brodet od ribe, ‘kapetanov pjat‘, a pili su i vino grk te mineralne vode. U cijenu je bilo uračunato i postavljanje stola.

Neki su joj spočitali što nije vidjela jelovnik prije narudžbe pa im je i pojasnila što se dogodilo.

- Znali smo da smo na Hvaru gdje je cijena malo veća nego nužno u ostalim dijelovima Hrvatske, znači nije nas to toliko iznenadilo. Razlog zašto smo bili toliko iznenađeni je što je to bio restoran vlasnika Airbnb-ja gdje smo odsjeli. I ti ljudi su bili jako divni, dočekali su nas jako lijepo, s vinom i grickalicama, i sve je bilo divno.

image
Paun Paunovic/Cropix

Dali su nam mnogo preporuka i savjeta za Hvar kako nam je bio prvi put tamo. I oni su nam rekli da je na Hvaru mnogo objekata i mjesta gdje ljudi iskorištavaju turiste, gdje se dolijevaju pića vodom, gdje je preskup ulaz u koje klubove, da neki popularni restorani nisu dobri. I dali su nam korisne savjete, recimo rekli su nam gdje da parkiramo automobil gdje je dnevna karta 5 eura, dok je negdje drugdje 5 eura po satu - započela je pa se dotakla spomenute večere, piše Večernji list.

- Kad su ljudi bili toliko divni, odlučili smo otići u njihov restoran. I da, vidjeli smo jelovnik prije i dobili okvirne cijene jela pa smo pitali chefa da nam preporuči nešto jer to uvijek radim kad odem negdje novo. Osjećali smo se iskorišteno jer oni nisu unaprijed rekli da je glavno jelo 250 eura. Te da je brodet 120 eura i da će ga poslužiti dva.

Da su nam to rekli, mi bismo imali prilike prihvatiti ili odbiti. Dakle to je glavna poanta. Vlasnici su nam govorili kako na mnogim mjestima pljačkaju turiste i onda smo se mi osjetili isto tako u njihovom restoranu - zaključila je.

28. travanj 2024 00:21