StoryEditorOCM
RegionalAJME NAMI

Hodočasnike šokirale cijene odojka i janjetine u Sinju. ‘Naručio sam i ostao praznog novčanika. Šta je ovo došlo?‘

Piše PSD
16. kolovoza 2023. - 11:55

– Bili smo gladni i u sinjskom smo parku uzeli kil i po odojka. Čovik je satarom odvojio dva lipa komada, žena je bacila na vagu i samo kazala: "Ovo vam je 60 eura." Ostali smo paf. Pa zar toliko? Prošle je godine bilo 30-40 posto jeftinije. Skoro sam i sam mogao uzeti prasca i ispeći ga za te novce. Ali šta ću, platio sam i otišao. I ostao praznog novčanika. Ovo je postalo zaista nenormalno, ne mo‘š nigdi izać bez 200 eura u novčaniku. Šta je ovo došlo...? – rekao nam je jedan stanovnik Zagore.

Ali nešto ga je još više šokiralo...

– Uzeli smo litru i litru i to nas je došlo 20 eura. Ali on je Jamnicu platio u dućanu 70 centi, a meni je naplatio 10 eura! I ode 80 eura u vitar. Odojak je bio dobar, slan taman koliko triba, odlično pečen, ali sve je to bilo po zlato – kaže, navodeći nam da je cijena odojka ove godine bila 30-35 eura, dok je janjetina bila 40-45 eura.

Ali, eto, netko je naplaćivao i više... I tako je sinjski gradski park postao kao veliki restoran na otvorenom s Michelinovim zvjezdicama.

Kaže i da ne pamti kad je bilo ovoliko svijeta kao ove godine.

– Kafići su radili dan i noć, u gradu je zaista bila ludnica. Ali nisam baš vidio da je puno ljudi sjedilo za stolovima u parku, gdje se vrtilo stotine odojaka i janjaca. Ljudima je bilo skupo – kaže nam taj Dalmatinac.

A kako je bilo prošle godine?

U Solinu je prošle godine za Malu Gospu kilogram janjetine stajao oko 250 kuna ili 33 eura, a kilogram odojka 150 kuna ili 20 eura. Pa računajte...

29. travanj 2024 03:12